Українська громада та дипломати вшанували пам’ять жертв Голодомору у США

Українська громада та дипломати вшанували пам’ять жертв Голодомору у США

Фото
Укрінформ
У США українська громада та дипломати вшанували пам‘ять тих, хто загинув під час великого Голодомору-геноциду в Україні 1932-1933 років.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в США.

Так, українські дипломати, українська громада у США разом з Головним заступником помічника Держсекретаря США Дереком Хоганом запалили свічки та поклали поминальні снопки до Меморіалу Голодомору-геноциду у м.Вашингтон.

«Окрема подяка Андреа Халупа, сценаристці відомої стрічки «Містер Джонс», за можливість за допомогою кінематографу презентувати факти про Голодомор-геноцид в Україні іноземній аудиторії. А також Ukraine House за окремий захід з показу фільму «Містер Джонс», – ідеться в повідомленні.

Українська громада та дипломати вшанували пам’ять жертв Голодомору у США

Крім того, посол України в США Оксана Маркарова взяла участь у спільному з U.S.-Ukraine Foundation вебінарі «Holodomor Awareness and Remembrance: Component of the Democracy and Rule of Law».

Посольство подякувало американським партнерам, які допомагають розповідати правду про один з найбільших злочинів радянської влади в Європі ХХ століття.

Нагадаємо, у пам’ять про жертв Голодомору в Україні 1932-33 років у центрі столиці США відкрилася виставка, яка зібрала близько 70 художніх творів, що оповідають про страшну трагедію геноциду.

Фото: Посольство України в США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-