У Вашингтоні відкрилася виставка «Голодомор очима українських художників»

У Вашингтоні відкрилася виставка «Голодомор очима українських художників»

Фото
Укрінформ
У пам’ять про жертв Голодомору в Україні 1932-33 років у центрі столиці США відкрилася виставка, яка зібрала близько 70 художніх творів, що оповідають про страшну трагедію геноциду.

Експозиція «Голодомор очима українських художників» розміщується в Українському домі у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Тут представлені картини, гравюри, плакати та інші твори художників - очевидців страшної трагедії.

«Дуже й дуже важливо наочно розповідати про цю трагедію, цю катастрофу, оскільки зображення варті більше, ніж тисячі слів», - вважає власник колекції художніх творів та співорганізатор виставки, президент Американсько-Української ділової ради Морган Вільямс.

За його словами, частина цієї експозиції вперше була виставлена в Києві 2000 року. Але тоді ця ініціатива була підтримана лише невеликою групою активістів. Відтоді відбулося чимало змін, і правда про Голодомор-геноцид зараз шириться світом.

У Вашингтоні відкрилася виставка про Голодомор / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Маріанна Фалкова, директорка Українського дому у Вашингтоні, зазначила, що на відкриття експозиції були запрошені численні гості, у тому числі дипломати, журналісти, активісти, представники ділових кіл, духовенства, партнерських організацій.

«З нашого боку інтерес полягає в тому, аби показати американцям, як це дійсно відбувалося, щоб вони теж відчули цю трагедію. Крім представлених зображень, ми також намагалися відтворити побут українських поселень тих років, щоби можна було відчути цю атмосферу», - поділилася Маріанна Фалкова.

Посол України в США Оксана Маркарова розповіла в коментарі Укрінформу, що ця виставка – один зі способів донесення правди до світу про те, що Голодомор стався не через неврожай, як твердить кремлівська пропаганда, а внаслідок цілеспрямованої політики Москви.

«Для нас пам’ять про Голодомор важлива не лише як данина тим, хто загинув і був убитий комуністичним режимом, а й через те, що, на жаль, непокараний злочин завжди повертається», - сказала Маркарова.

Вона підкреслила необхідність притягнути до відповідальності режим, який організував геноцид у ті часи, особливо з огляду на те, що його послідовники зараз чинять агресію проти України.

Виставка «Голодомор очима українських художників» демонструватиметься у Вашингтоні до 3 грудня. Її організаторами виступили Український дім, Американсько-Українська ділова рада (USUBC) за підтримки посольства України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-