У Білорусії презентували збірку Лесі Українки й Алоїзи Пашкевич

У Білорусії презентували збірку Лесі Українки й Алоїзи Пашкевич

Укрінформ
У Центральній науковій бібліотеці НАН Білорусі за участі української громади відбулася презентація збірки «Окрилені рідним словом», до якої увійшли біографічні нариси та відібрані твори видатних поетес України та Білорусі – Лесі Українки та Алоїзи Пашкевич.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Білорусі повідомило у Фейсбуці.

Зауважується, що презентація збірки, яка була видана за ініціативи Посольства України в Республіці Білорусь і Щучинського райвиконкома Гродненської області стала однією з основних подій в рамках відзначення в Білорусі 150-річчя з дня народження Лесі Українки та 145-річчя з дня народження Алоїзії Пашкевич, відомою під ім’ям «Цьотка».

У диспутантові додали, що захід відбувся за участі Посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима, Директора інституту літературознавства ім.Янки Купали НАН Білорусі Івана Саверченка, члена Ради Республіки Національних Зборів Республіки Білорусь Валентина Байка, заступниці голови Щучинського райвиконкому Олени Пасюти, а також представники академічних кіл двох країн, української громади та білоруських ЗМІ.

Нагадаємо, в Азербайджануі у видавництві Державного центру перекладу вперше азербайджанською мовою видано драму-феєрію «Лісова пісня» Лесі Українки.

Фото: Посольство України у Білорусі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-