У Канаді встановлять пам’ятник Анні Київській

У Канаді встановлять пам’ятник Анні Київській

Укрінформ
Пам’ятник дочці князя Ярослава Мудрого Анні Ярославні, яка свого часу стала королевою Франції, встановлять у Торонто.

Як передає Укрінформ, із такою пропозицією виступив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, перебуваючи в Торонто, повідомляє пресслужба КМДА.

«Постать Анни Київської близька для канадців, як і для українців. У свій час Анна Київська започаткувала франко-українські відносини. Наше завдання їх розвивати. Міська влада підтримує проєкт «Шлях королеви», у рамках якого передбачається встановлення авторських реплік пам’ятника на шляху Анни Київської до Франції та одночасне проведення низки культурно-просвітницьких заходів», – розповів Поворозник та зазначив, що, окрім Торонто, встановити пам’ятник запропоновано в Монреалі.

Також Поворозник зустрівся з українською діаспорою, відвідав український суботній навчальний заклад «Рідна школа», де передав до фонду шкільної бібліотеки книжки класичних та сучасних авторів, літературу для дітей початкових класів.

Крім того, у рамках візиту Поворозник взяв участь у Toronto Global Forum, який проходив у Торонто 8-10 листопада 2021 р. Він також взяв участь у відзначенні 65-ліття створення Української спілки образотворчих мистців Канади та ознайомився з роботами канадських художників українського походження.

Також заступник голови КМДА зустрівся із заступником мера міста Майклом Томпсоном та обговорив шляхи подальшого співробітництва між порідненими містами. Зокрема, ішлося про обмін досвідом про розвиток бюджету участі у Торонто, короткострокові програми стажування та обмін спеціалістами для працівників сфери охорони здоров’я у питаннях боротьби з епідемією СНІДу та пандемією COVID-19.

Як повідомлялося, у 2019 році пам’ятник Анні Київській – Королеві Франції, встановили на території Палацу Вєльопольських у Кракові. За ідеєю президента Кракова Яцека Майхровського, ця локація символізує не тільки історичний зв’язок Кракова та Києва, але й демонструватиме рівень довіри та тісної співпраці мерії столиці України й Історичної столиці Польщі.

Також пам’ятник Анні Київській відкрили у бельгійському Арлоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-