У Києві представляють виставку «Українські ляльки мандрують світом»

У Києві представляють виставку «Українські ляльки мандрують світом»

Фото
Укрінформ
Національний музей літератури України в Києві представляє художньо-літературну експозицію під назвою «Українські ляльки подорожують світом», засновану на колекції ляльок, яку демонструють діаспорні художники.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Національний музей літератури України.

Виставка спрямована на об’єднання України та Європи через виготовлення ляльок.

Майстрині з виготовлення традиційної народної ляльки-мотанки знайомлять з жіночим костюмом різних країн.

Упродовж двох місяців натхнено працювали в Франції, Португалії, Німеччині, Норвегії, Україні, Бразилії. Виставка налічує 70 авторських ляльок у народному строї країн Європи, серед яких: Австрія, Ісландія, Греція, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія. 

15 учасниць проєкту є членами Національної спілки Народних майстрів України. Запрошуємо до музею не лише помилуватися ляльками, а й замислитися над тим, яку неоціненну спадщину передали нам предки, який внесок України до світової культури.

Керує, мотивує і надихає Тетяна Золочевська з міста Бремена, Німеччина, з німецько-української спілки KOLOS.

Партнерами виставки у Києві є товариство зв’язків з українцями за межами України «Україна-світ» – голова секретаріату Алла Кендзера. Валерія Левківська – членкиня секретаріату товариства «Україна-Світ», очільниця етномайстерні Валерії Левківської. Валентина Телеуця – кандидат філологічних наук, доцент, експерт з нематеріальної культурної спадщини. 

Виставка діятиме до 20 листопада 2021 року.

Вхід на виставку дозволяється лише за наявності негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години, або «зеленого» COVID-сертифіката, або документа про одужання.

Нагадаємо, раніше у жовтні міжнародний виставковий проєкт «Українські ляльки мандрують світом» стартував у Черкасах.

Як повідомляв Укрінформ, майстрині української ляльки-мотанки з різних країн підготували до Дня Європи, який у ЄС відзначають 9 травня, міжнародний мистецький онлайн-проєкт Ляльки країн Європи.

Фото: Національний музей літератури України в Києві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-