У Черкасах стартує міжнародний виставковий проєкт «Українські ляльки мандрують світом»

У Черкасах стартує міжнародний виставковий проєкт «Українські ляльки мандрують світом»

Фото, відео
Укрінформ
У Черкасах в Обласному краєзнавчому музеї 12 жовтня стартує міжнародний виставковий проєкт «Українські ляльки мандрують світом», який включає понад півсотні авторських робіт на основі української вузлової ляльки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці «Ляльки Сестер Катриченко».

Фото: Черкаський обласний краєзнавчий музей

Фото: Черкаський обласний краєзнавчий музей

Повідомляється, що впродовж двох місяців талановиті майстрині натхненно працювали над створенням своїх ляльок. На виставці будуть представлені роботи майстринь не тільки з України, але й з Франції, Португалії, Німеччині, Норвегії, й навіть Бразилії. Так українська лялька буде показана через національні костюми інших народів світу. Зокрема, на виставці українські ляльки будуть представлені в образах Угорщини, Хорватії, Сербії, Греції, Шотландії, Ісландії, Болгарії, Литви, Латвії, Естонії, Бельгії, Франції, Польщі, Італії, Іспанії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Німеччини, Португалії та інших країн.

«Ми також долучилися до проєкту – створили спеціальну Подільську Ляльку. Її висота 35 сантиментів. Вишивка на старовинному домотканому конопляному полотні. За основу вишивки взяли старовинні візерунки з нафрамниці (весільної хусточки) та рушника Поділля. Центральний образ – Дерево Життя. Яскраві життєдайні кольори притаманні саме цій вишивці. Зокрема, в нашій особистій колекції є нафрамниця саме з такими кольорами», – йдеться у дописі.

Зауважується, що в листопаді виставку можна буде побачити та в Києві – в Національному музеї літератури України.

«Ляльки Сестер Катриченко» щиро подякували за запрошення проєктам «Українські ляльки мандрують світом» та «Авторська лялька-мотанка».

Нагадаємо, майстрині української ляльки-мотанки з різних країн підготували до Дня Європи, який у ЄС відзначають 9 травня, міжнародний мистецький онлайн-проєкт Ляльки країн Європи.

Фото: «Ляльки Сестер Катриченко»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-