Стартував Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Стартував Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Укрінформ
Стартував головний мовний конкурс – ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«Усі ми розуміємо, що мовні виклики не минули. Вони залишаються такими, як і у 2001 році, коли «один дивак із Канади», як називала Петра Яцика тодішня преса, започаткував цей конкурс», – йдеться в дописі.

Кремінь зауважив, що конкурс несе нелегку, але дуже відповідальну місію для утвердження української держави, становлення державної мови, для популяризації української мови як в Україні, так і за кордоном, а також для об'єднання світового українства.

«Хотів би побажати всім учасникам, а також переможцям цього конкурсу попередніх років, незалежно від того, чим ви займаєтесь, чи це пов'язано з розвитком філологічної освіти й утвердженням української мови, чи з іншими сферами, міцно тримати ідею української державності!», – додав мовний омбудсмен.

Нагадаємо, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь під час онлайн-зустрічі з директором Представництва СКУ в Україні Сергієм Кас'янчуком заявив, що посилення взаємодії із закордонними українцями на рівні мовної дипломатії є одним із ключових елементів співпраці зі Світовим конґресом українців.

Також Тарас Кремінь надав рекомендації щодо шляхів збереження та поширення української мови в діаспорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-