СКУ оприлюднив календар відзначень 88 роковин Голодомору-геноциду

СКУ оприлюднив календар відзначень 88 роковин Голодомору-геноциду

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) оприлюднив календар відзначень 88 роковин Голодомору 1932-33 рр. – геноциду українського народу, до яких 27 листопада долучиться світове українство.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Так, у цьому році центральним заходом вшанування пам’яті жертв Голодомору, зорганізованим СКУ, стане вебінар «Голодомор і нація: вплив через покоління», за участі провідних істориків та експертів з України та світу. Подія відбудеться 18 листопада 2021. Зареєструватися.

Також Міжнародний координаційний комітет СКУ у справі Голодомору, у своєму нещодавньому зверненні до українських організацій та громад, закликав українців по всьому світі в суботу, 27 листопада 2021 р., у Міжнародний день пам’яті жертв Голодомору, вшанувати кожну дитину, жінку та чоловіка, які невинно загинули під час цього геноциду: хвилиною мовчання о 19:32 за місцевим часом, запаленням свічок пам’яті у вікнах своїх будинків та участю в пам’ятних заходах та поминальних службах у місцевих громадах. 

Окрім того, СКУ запрошує всіх долучитися та поширювати акцію Крайового Комітету США для Визнання Голодомору Ґеноцидом з метою позбавити американського журналіста Валтера Дюранті Пулітцерівської премії (Pulitzer Prize). Петиція доступна за цим посиланням.

Календар відзначень пам’яті жертв Голодомору у світі: 

4 листопада – Львів. Україна. Розпочнеться експозиція найвідомішої виставки на тему Голодомору «Марія». Виставка відкриється для глядачів, як тільки це буде можливо та не зашкодить здоров’ю гостей і працівників музею. Виставки «Марія» вже демонструвалися у Швеції та США, a в Україні тривала з осені 2020 до весни 2021 у Національному музеї Голодомору-геноциду (Київ). Виставка та всеукраїнський тур здійснюється за фінансової підтримки Світового Конґресу Українців. Більше.

14 листопада – Лос-Анджелес, США. Вшанування пам’яті жертв Голодомору за участі запрошених гостей – істориків Вікторії Малко та Володимира Сергійчука відбудеться у біля пам’ятника Голодомору у Гранд-парку. Більше.

18 листопада – на facebook та в zoom. CКУ запрошує всіх на вебінар присвячений наслідкам впливу Голодомору на покоління та націю. Організатор: глобальна Мережа нащадків жертв Голодомору. Дізнавайтеся більше та реєструйтеся на подію за посиланням.

21 листопада – Коніерс, Джорджія. США. В Українській Греко-Католицькій церкві св. Богородиці відбудеться Панахида з нагоди дня пам’яті жертв Голодомору, яка розпочнеться після ранкової літургії. Після Панахиди усі гості будуть запрошені до зали на обід та культурно-освітню програму. 

27 листопада – Нью-Йорк, США. У Катедрі Святого Патрика відбудеться Соборна панахида за жертвами Голодомору 1932-33 рр. Буде змога також долучитися віртуально.

Нагадаємо, у липні у СКУ заявили, що їхнім пріоритетом залишається визнання у світі Голодомору геноцидом українців

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра закордонних справ Василь Боднар під час виступу на міжнародному форумі «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо» заявив, що українці за кордоном протягом десятиліть спонукали уряди та парламенти іноземних країн порушувати питання Голодомору на міжнародному рівні та стимулювати визнання Голодомору геноцидом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-