Закордонні українці є важливим партнером у процесі визнання Голодомору у світі - Боднар

Закордонні українці є важливим партнером у процесі визнання Голодомору у світі - Боднар

Укрінформ
Українці за кордоном протягом десятиліть спонукали уряди і парламенти іноземних країн порушувати питання Голодомору на міжнародному рівні і стимулювати визнання Голодомору геноцидом.

Про це зазначив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар під час виступу на міжнародному форумі «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо», передає кореспондент Укрінформу.

“Ми дійсно вдячні міжнародним партнерам за підтримку, за солідарність і за визнання, але ми маємо в цьому процесі дуже сильного партнера, і цим партнером є закордонне українство. Закордонне українство, яке впродовж десятиліть спонукало уряди та парламенти іноземних країн порушувати на міжнародному рівні питання про розслідування одного з найбільш жахливих злочинів в історії людства, стимулювати визнання Голодомору геноцидом українського народу, оприлюднювати політичні оцінки цих трагічних подій”, - сказав він.

Боднар також наголосив, що сьогодні режим Путіна продовжує ту ж політику сталінського режиму і триваюча агресія є одним із яскравих прикладів репресій, вбивств і захоплення чужих територій.

Читайте також: У Музеї Голодомору відкрили оновлену Залу пам’яті

Говорячи про важливий внесок закордонних українців, заступник міністра згадав про їхню роль у роботі комісії США з дослідження Великого голоду в Україні, оприлюднення висновків якого дало старт процесу визнання самого Голодомору, та про роботу міжнародного координаційного комітету у справі голодомору Світового конгресу українців і крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом.

Читайте також: Британка знайшла на горищі листування про Голодомор

Посадовець підкреслив, що для МЗС визнання Голодомору у світі є одним з пріоритетів на гуманітарному напрямку, цій роботі приділяється першочергове значення.

"Скоординовані зусилля української дипломатії і закордонного українства. Зокрема, масштабні інформаційні кампанії триватимуть і надалі і будуть набирати все більше обертів у роботі зовнішньополітичної служби в Україні", - акцентував Боднар.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 7 вересня, митрополит Епіфаній та міністр культури Ткаченко відкрили оновлену Залу пам’яті в Музеї Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-