У США помер видатний психотерапевт з українським корінням Аарон Бек

У США помер видатний психотерапевт з українським корінням Аарон Бек

Укрінформ
У Філадельфії у віці ста років помер засновник когнітивно-поведінкової терапії доктор Аарон Бек, батьки якого були родом з України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі Інституту Бека.

«Сьогодні наш інститут, наша спільнота практиків та пацієнтів, а також родина Беків оплакує втрату мого надзвичайного батька, доктора Аарона Бека. Він відійшов мирно у своєму домі у віці ста років», - написала його дочка Джудіт Бек, яка разом із батьком працювала над методом когнітивно-поведінкової терапії та заснувала Інститут Бека.

Вона додала, що доктор Аарон Бек, видатний психотерапевт, якого часто називають «батьком» КПТ, працював до останнього дня свого життя і «надихав студентів, терапевтів та дослідників протягом кількох поколінь завдяки його пристрасті та новаторським працям».

Праці Аарона Бека мали революційний вплив на діагностику та лікування депресії та інших психічних розладів. Зокрема, він розвинув галузь когнітивно-поведінкової терапії, працюючи в Університеті Пенсильванії у 60-х роках.

Цей вид терапії передбачає, що пацієнти мають фокусуватися на своїх щоденних проблемах замість конфліктів родом з дитинства, як пропонує психоаналіз. Окрім депресії, за допомогою когнітивної терапії лікують також булімію, панічні атаки, соціофобію, обсесивно-компульсивний розлад (ОКР) та наркозалежність.

Бек не лише був терапевтом-практиком, але й писав наукові праці. Зокрема, він написав сам або у співавторстві 17 книжок, опублікував понад 500 статей і неодноразово отримував престижні нагороди за свої дослідження. Американський журнал «Психолог» називав його одним з 10 найбільш впливових психотерапевтів усіх часів.

Як повідомлялося, Аарон Бек народився у США, а його батько і мати родом з України. Батько народився у Проскурові (сучасний Хмельницький), а мати – з Любеча (Чернігівська область).

Нагадаємо, пішов у вічність генерал-майор армії США українець Ніколас (Микола) Кравців, який був радником з питань України Міністерства оборони США.

Фото: beckinstitute.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-