Помер американський генерал українського походження Ніколас Кравців

Помер американський генерал українського походження Ніколас Кравців

Укрінформ
Пішов у вічність генерал-майор армії США українець Ніколас (Микола) Кравців, який був радником з питань України Міністерства оборони США.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в США.

Кравців сприяв питанням розвитку двостороннього військового співробітництва України і США та направлення українських офіцерів на навчання до США. Відслужив два терміни у В'єтнамі.

Посольство висловило співчуття рідним та близьким.

«Нехай найкращі спогади та світла пам’ять про нього стануть розрадою та допоможуть пережити цю непоправну втрату», – йдеться в дописі.

Читайте також: Українські ветерани здійснили марш-кидок у США

Зауважимо, що Микола Кравців народився 28 листопада 1935 року в сім'ї Богдана та Неоніли Кравців у Львові, Галичина (тоді у складі Польщі). Його сім'я переїхала до Німеччини протягом Другої світової війни, а потім – у США у 1949 році.

У юності Микола зростав у філадельфійській українсько-американській громаді та міг розмовляти українською мовою. Він був членом Пласту – української скаутської організації, та відвідував Військовий інститут Бордентауну.

У 1955 році Микола вступив до Військової академії США у Вест Пойнті, де він грав в університетській команді з футболу, став командиром кадетського полку, належить до випуску 1959 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-