Експерти обговорять роль діаспори в Латинській Америці у просуванні «Кримської платформи»

Експерти обговорять роль діаспори в Латинській Америці у просуванні «Кримської платформи»

Укрінформ
У середу, 27 жовтня, о 17.00 відбудеться віртуальна подія «Зовнішньополітичні координати Латинської Америки: місце кримської проблематики», у рамках якої, зокрема, обговорять роль парламентської дипломатії, експертного середовища та української діаспори в регіоні Латинської Америки та Карибського басейну (ЛАКБ) у просуванні «Кримської платформи».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Також будуть обговорені питання чи готові країни Латинської Америки та Карибського басейну підтримувати Україну в питанні деокупації Кримського півострова та чи можливо посилити інформаційний супровід просування «Кримської платформи» в латиноамериканських ЗМІ.

Захід відбудеться в рамках проєкту Інституційного розвитку аналітичних центрів за підтримки Посольства Швеції в Україні, Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE) та Міжнародного фонду «Відродження»

Зауважується, що анексія Криму Російською Федерацією у 2014 році стала важкою втратою не тільки для України, але й «викликом» для регіональної та глобальної безпеки. Попри те, що вимога України щодо відновлення територіальної цілісності є законною, підтримується міжнародним співтовариством, позиції держав Латинської Америки та Карибського басейну в питанні деокупації Кримського півострова є стриманими, про що свідчать результати голосування країнами регіону щодо резолюцій із «кримського питання», які Україна подає на розгляд ООН з 2014 р. 

«Така позиція ґрунтується як на відсутності у політичних еліт регіону ЛАКБ чіткого розуміння самої суті «кримського питання» або небажанні наражатися на ризики у відносинах із РФ, так, донедавна, і на недостатній артикульованості самою Україною своєї політики та чіткої стратегії щодо деокупації Криму. Нині, враховуючи започаткування «Кримської платформи», нагальним стає розширення кола її учасників, у т.ч. є сподівання, що цей формат підтримають країни ЛАКБ», – йдеться в дописі.

Експортна команда:

  • Nataliya Shevchenko, к.і.н. Foreign Policy Council Ukrainian Prism 
  • OKsana Dramaretska, Надзвичайний та Повноважний Посол у Мексиці
  • Ростислав Троненко, Надзвичайний та Повноважний в Бразилії
  • Юрій Вітренко, заступник постійного представника Постійне представництво України при ООН
  • Валерій Олефір, Тимчасовий повірений у справах України в Аргентинській Республіці
  • Юрій Данилишин, Свiтовий конґрес українців
  • Катерина Вакарчук, кандидат політичних наук, доцент кафедри Одеського національного університету імені І.І. Мечникова

Нагадаємо, у серпні президент СКУ Павло Ґрод розказав про два етапи участі Конгресу в роботі «Кримської платформи»: заохочення діаспорами урядів різних країн до участі в Платформі та конкретна робота у співпраці з МЗС і Меджлісом щодо реалізації рішень установчого Саміту 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-