У Києві відбудеться виставка «Українські ляльки мандрують світом»

У Києві відбудеться виставка «Українські ляльки мандрують світом»

Укрінформ
У Національному музеї літератури України в Києві 5 листопада презентують літературно-мистецьку виставку «Українські ляльки мандрують світом», експозиція якої сформована на основі колекції майстринь діаспори «Ляльки в костюмах країн Європи» та об'єднує за допомогою ляльки Європу й Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці події у Фейсбуці.

«Майстрині з виготовлення традиційної народної ляльки-мотанки знайомлять з жіночим костюмом різних країн. Упродовж двох місяців натхнено працювали у Франції, Португалії, Німеччині, Норвегії, Україні, Бразилії. Виставка налічує 70 авторських ляльок у народному строї країн Європи, серед яких: Австрія, Ісландія, Греція, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія. 15 учасниць проєкту є членами Національної спілки Народних майстрів України», – ідеться в анонсі.

Організатори запрошують до музею не лише помилуватися ляльками, а й замислитися над тим, яку неоціненну спадщину передали нам предки, який внесок України до світової культури.

Керує, мотивує і надихає учасників проєкту Тетяна Золочевська з міста Бремена, Німеччина, з німецько-української спілки KOLOS.

Партнерами виставки у Києві є товариство зв'язків з українцями за межами України «Україна-світ».

Виставка діятиме до 20 листопада 2021 року.

Режим роботи виставкових залів Національного музею літератури України: понеділок – субота з 10:00 до 18:00, неділя – вихідний.

Адреса: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 11 (ст. метро «Театральна»).

Вхід до музею лише за пред'явлення COVID-сертифікату.

Нагадаємо, раніше у жовтні міжнародний виставковий проєкт «Українські ляльки мандрують світом» стартував у Черкасах.

Як повідомляв Укрінформ, майстрині української ляльки-мотанки з різних країн підготували до Дня Європи, який у ЄС відзначають 9 травня, міжнародний мистецький онлайн-проєкт Ляльки країн Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-