Вивчення української мови набуває дедалі більшої популярності в Туреччині

Вивчення української мови набуває дедалі більшої популярності в Туреччині

Укрінформ
Завдяки активному розвитку українсько-турецьких відносин, українська мова набуває престижу та стає більш затребуваною для вивчення в Туреччині, попит на її вивчення невпинно зростає.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла каже кандидатка політичних наук, голова Спілки українців в Анкарі Юлія Білецька, яка викладає українську мову в Карабюкському університеті.

«Українська мова зміцнює свої позиції у світі, набуває престижу та стає більш потрібною для вивчення в Туреччині», – розповіла Юлія Білецька.

За її словами, завдяки запиту на вивчення української мови серед турків було відкрито мовні курси на базі Спілки українців в Анкарі, а згодом створено інтернет-платформу «Вивчаю українську» та видано підручник.

На курсах навчаються за кількома рівнями підготовки й здебільшого це турки, які планують використовувати її для ведення бізнесу в Україні.

«Є частина чоловіків, які вчать мову, бо одружилися з українками, але більшість з наших студентів – це бізнесмени, які мають намір працювати або вже працюють в Україні», – каже Юлія Білецька.

За її словами, завдяки активному розвитку двосторонніх відносин між нашими країнами постійно зростає потреба у вивченні української мови серед турків.

«Раніше у нас запитували та про російську, хибно думаючи, що ці мови дуже подібні. Тепер у наших групах багато студентів, які вже знають російську та зрозуміли, що її недостатньо для життя та роботи в Україні», – каже науковиця.

Під її керівництвом і за активної участі Туреччині вийшов підручник з вивчення української мови для турків, де всі пояснення викладені турецькою мовою. Це перший подібний підручник.

Детальніше про це читайте на сайті Укрінформу.

Нагадаємо, у турецькій Конії офіційно зареєстрували українську діаспорянську організацію – Українську асоціацію культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії, яка стала першою в історії міста офіційно зареєстрованою громадою слов'янської групи населення та 17-ю громадою в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-