У Брюсселі покажуть виставку про українських жінок-вчених «Наука – це вона»

У Брюсселі покажуть виставку про українських жінок-вчених «Наука – це вона»

Укрінформ
У Посольстві України в Королівстві Бельгія 26 жовтня відбудеться урочисте відкриття української просвітницько-художньої виставки «Наука – це вона».  

Про це Укрінформу повідомив освітній проєкт популяризації STEM-спеціальностей серед дівчат, частиною якого є ця виставка.

Зауважується, що виставка присвячена 12 видатним українським жінкам-науковицям ХХ – ХХІ століття – біологиням, фізикиням, математикиням тощо. П’ять відомих українських ілюстраторів на чолі із Сергієм Майдуковим створили стилізовані портрети героїнь. Підписами до картин стали дванадцять переможних есе, відібраних за підсумками всеукраїнського конкурсу для дівчат віком від 14 до 21 року.

«Українці та українки зробили значний внесок у розвиток світової науки. Проєктом «Наука – це вона» організатори хочуть нагадати про непересічну роль жінок у науковому прогресі. Жінок, родом з України. Після відкриття виставки в низці українських міст, вона вирушає в закордонну подорож, щоб якомога більша кількість відвідувачів змогла заглянути у жіноче обличчя української науки», – йдеться в повідомленні.

«Проєкт «Наука – це вона» не лишень підкріплює імідж України як високотехнологічної держави. Його місія – глибша. Він покликаний дати юним дівчатам приклади для наслідування в царині науки, зацікавити їх у кар’єрі в STEM, підтримати їхню віру у власні сили», – наголошує ініціатор проєкту, засновник та інвестор технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Також повідомляється, що з вітальними словами на відкритті виставки у Брюсселі звернуться Тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Бельгія та у Великому Герцогстві Люксембург Єгор Пивоваров та проєктна менеджерка STEM is FEM Поліна Бойчук. Проєкт «Наука – це вона» реалізується благодійною освітньою ініціативою STEM is FEM за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та ООН Жінки в Україні в рамках глобальної кампанії ООН «Покоління Рівності».

Акредитація ЗМІ за тел.: 067 248 05 77. На захід з собою необхідно взяти посвідчення особи.

Протягом усього заходу необхідно носити маску для обличчя. *Відкриття виставки: 26 жовтня, з 18:00 до 21:00. Адреса місця проведення: Avenue Albert Lancaster 30, 1180 Brussels*.

Нагадаємо, просвітницький арт-проєкт «Наукова виставка «Наука – це вона» показали на Днях України в Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-