СФУЖО привітала організаторів і слухачів першої Української онлайн-школи в Росії

СФУЖО привітала організаторів і слухачів першої Української онлайн-школи в Росії

Укрінформ
Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) сердечно привітала з початком праці організаторів і слухачів першої Української онлайн-школи «Говоримо й читаємо українською» в Російській Федерації.

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила у Фейсбуці.

«СФУЖО щиро зичить онлайн-школі «Говоримо й читаємо українською» успішної діяльності на ниві навчання рідної української мови, запрошення до українознавчих студій представників недільних та суботніх шкіл різних країн, вшанування пам’яті видатних діячів України та української діаспори, презентації українських громадських організацій, обговорення нагальних питань життя та розвитку української громади в Російській Федерації, глибокої поваги до культурного та духовного спадку інших народів», – ідеться в повідомленні.

Зауважується, що СФУЖО підтримала ініціативу заснування Спілкою українок Росії першої Української онлайн-школи «Говоримо й читаємо українською».

Так, друга заступниця Голови СФУЖО Марія Фінів, яка взяла участь в урочистому зібранні, привітала Спілку українок Росії, її голову пані Людмилу Мельник, усіх слухачів із відкриттям Української онлайн-школи та наголосила, що СФУЖО буде активно співпрацювати зі школою на розбудову української освіти в Російській Федерації. Вітання онлайн-школі «Говоримо й читаємо українською» надіслала Голова референтури з розбудови СФУЖО, координаторка громад у цьому регіоні Оксана Коломоєць.

«Заснування першої Української онлайн-школи «Говоримо й читаємо українською» є визначною подією для українок і українців у Російській Федерації, для світового українського жіноцтва й для українства світу», – додали у СФУЖО.

Нагадаємо, Спілка українок Росії до 30-річчя Незалежності України провела онлайн-форум «Громадський рух українців у Росії» (вчора, сьогодні, завтра).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-