«Дні українського кіно» відбулися у Буенос-Айресі

«Дні українського кіно» відбулися у Буенос-Айресі

Укрінформ
У Буенос-Айресі вперше успішно стартували «Дні українського кіно» – свято українського фільму розпочалося показом стрічки «Білий птах з чорною ознакою» Юрія Іллєнка, ретроспективний показ якої присвятили 80-річному ювілею народного артиста України Богдана Ступки.

Як передає Укрінформ, про це  повідомило Посольство України в Аргентині.

Зауважується, що культурний захід організований Посольством України. Він став можливим завдяки Київській міській державній адміністрації,  Державному агентству України з питань кіно, за підтримки Міністерства культури міста Буенос-Айрес та Освітньо-культурного громадського об'єднання АБМ.

До програмної добірки «Днів українського кіно» також увійшли українські кінофільми – «Толока» (реж. Михайло Іллєнко), «Соловей співає» (реж. Сергій Кримський), «Міф» (реж. Леонід Кантер, Іван Ясній), «Заборонений» (реж. Роман Бровко) та Кіноальманах «Все починається в Києві».

«З промовами на інавгурації заходу виступили Тимчасовий повірений у справах України в Аргентині Валерій Олефір та Президент Освітньо-культурного громадського об'єднання Луіс Борзоне, які підкреслили важливість кінопоказу, який надає унікальну можливість познайомити аргентинське суспільство з українським кінематографом», – ідеться в повідомленні.

Захід відвідали члени дипломатичного корпусу, представники громадських кіл, ЗМІ, керівники та члени українських громадських організацій Аргентини, Координатор музеїв Міністерства освіти Уряду міста Буенос – Айрес Федеріко Гонсалес Сассо, один з директорів провідного аргентинського видання «Кларін» Хуан Кедзерскі, відома телеведуча та журналіст Андреа Гармендія.

Також на Тижні українського кіно в Буенос -Айресі був присутній літературний гурток «Просвіти».

Фото: Дієго Карлович Фавілла Чвіль
Фото: Дієго Карлович Фавілла Чвіль

Покази відбувалися у приміщенні Театру Глобо.

Нагадаємо, фестиваль українського кіно відбувся у «культурній столиці» Болгарії місті Пловдив.

Фото: Посольство України в Аргентині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-