У Болгарії відбулося свято українського кінематографа

У Болгарії відбулося свято українського кінематографа

Укрінформ
У «культурній столиці» Болгарії місті Пловдив у рамках відзначення 30-ї річниці відновлення незалежності України за організації Посольства України, Почесного консульства України та КП «Київкінофільм» відбувся фестиваль українського кіно.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Болгарія.

«Відкриваючи фестиваль, Посол Віталій Москаленко та Почесний консул України в Пловдиві Дімітр Георгієв наголосили, що такі культурні прояви є не лише промоцією надбань українського кінематографа, який збагатив скарбницю світової культури неповторними кіношедеврами і продовжує підкорювати світового глядача, а й важливим інструментом розбудови міжкультурних зв’язків між нашими державами», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В академії наук у Софії відбувся українсько-болгарський вечір

У перший день кінофестивалю фільм-притчу «Толока» (за мотивами балади Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості») представив болгарській публіці метр українського кінематографа, режисер картини Михайло Іллєнко.

«У «Lucky Дом на киното» глядачі мали змогу познайомитися з різними за жанрово-стильовою палітрою українськими фільмами: «Мої думки тихі» – реж. Антоніо Лукіч, «Білий птах з чорною ознакою» – реж. Юрій Іллєнко (показ відбудеться з нагоди відзначення ювілею Богдана Ступки), «Шляхетні волоцюги» – реж. Олександр Березань, альманах «Все починається у Києві», – розповіли у дипустанові.  

Нагадаємо, у Пловдиві у рамках заходів з відзначення 30-ї річниці відновлення незалежності України відкрилася виставка унікальних офортів з найвідоміших тематичних циклів української художниці Оксани Стратійчук.

Фото: Посольство України в Болгарії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-