В академії наук у Софії відбувся українсько-болгарський вечір

В академії наук у Софії відбувся українсько-болгарський вечір

Фото
Укрінформ
У Болгарській академії наук у Софії 17 червня під патронатом Посольства України відбулося представлення результатів реалізації проєкту «Болгарія і Україна – культура на зламі ХІХ – ХХІ ст.» та фототипного видання «Украинско-български преглед».

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України у Республіці Болгарія.

«На заході були присутні вчені та літературознавці Інституту літератури БАН, Софійського університету імені Св. Климента Охридського, Нового болгарського університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також активісти української громади», – йдеться в повідомленні.

У дипустанові додали, що гостей вечора від імені керівництва БАН привітала Науковий секретар Елка Трайкова, яка відзначила важливість реалізації подібних проєктів як продовження глибоких історичних традицій українсько-болгарських літературних взаємин. 

Нагадаємо, відбулося літературне турне до Болгарії відомого українського дитячого письменника Івана Андрусяка, який на зустрічах з болгарськими читачами та дітлахами української громади у Софії та Пловдиві представив свої книги «Третій сніг» і «28 днів із життя Бурундука», що нещодавно вийшли болгарською мовою.

Фото: посольство України у Болгарії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-