Українці Рима у День Мігранта і Біженця молилися разом із Папою Франциском

Українці Рима у День Мігранта і Біженця молилися разом із Папою Франциском

Фото
Укрінформ
Українці Рима 26 вересня читали молитву «Ангел Господній» разом зі Святішим Отцем Франциском, Папою Римським на площі Святого Петра в Ватикані, адже саме в останню неділю вересня Католицька Церква відзначає Світовий День Мігранта і Біженця.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська парафія у Римі.

Звертаючись до присутніх на площі Святого Петра вірян, Понтифік сказав: «Сьогодні відзначається Всесвітній день мігранта і біженця, який цього року має тему: На шляху до дедалі більшого «ми». Потрібно прямувати вперед разом, без упереджень, без боязні, стаючи поряд з тими, які є беззахиснішими – мігрантами, біженцями, переміщеними особами, жертвами торгівлі людьми та покинутими. Ми покликані будувати дедалі інклюзивніший світ, який нікого не відкидає».

Святіший Отець зазначив, що єднається з усіма тими, які в різних частинах світу відзначають цей день, а також привітав етнічні спільноти, що прибули на площу Святого Петра зі своїми прапорами. Він також заохотив усіх прочан, аби перед тим, як залишити площу, вони підійшли до встановленого на ній пам’ятника, що зображає човен з мігрантами, щоб «зосередитися на поглядові цих людей, прийняти цей погляд надії, яким сьогодні переповнений кожен мігрант, надії наново розпочати жити».

«Не замикаймо своїх дверей перед їхньою надією», – закликав Папа Франциск.

Також повідомляється, що разом із парафіянами Українській парафії святих мучеників Сергія і Вакха та Жировицької ікони Пресвятої Богородиці та Патріаршого проктедрального собору Святої Софії в Римі на молитві з Єпископом Рима в цю неділю були присутні також і віцепарох катедрального храму святих мучеників Сергія і Вакха Апостольського екзархату для українців католиків візантійського обряду в Італії, єрей д-р. Руслан Сідельник та Ректор базиліки Святої Софії, протоєрей Марко Ярослав Семеген.

Нагадаємо, Асоціація Ucraina CreAttiva APS (Рим) оголосила результати Міжнародного конкурсу дитячого малюнку у Римі «Писанка для Папи» (Pysanka per Papa), до якого було запрошено українських дітей. 

Фото: Українська парафія у Рим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-