Тарас Прохасько приїде до Чехії на презентацію своєї книги

Тарас Прохасько приїде до Чехії на презентацію своєї книги

Укрінформ
Класик сучасної української культури, представник так званого «станіславського феномену», письменник і публіцист Тарас Прохасько приїде до Чехії на презентацію збірки оповідань, новел і повістей «Ботакє» (чес. Jetotak).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Чехії.

Книга Jetotak вийшла чеською мовою цього року в Видавництві Павела Мерварта. Над текстами працювали кращі чеські україністи – Катерина Газукіна, Олександра Войтішкова, Ріта Кіндлерова, Мирослав Томек, Марія Ілляшенко та Тереза Хланьова.

Літературні читанні з нової збірки та авторську зустріч з Прохаськомо відбудуться 22 і 24 вересня за фінансової підтримки Українського інституту.

«22 вересня пориньте в магічний світ європейської писемності разом з фестивалем «Ніч літератури». 20 авторів зі всієї Європи, 20 перекладених книг чеською мовою, 20 чеських акторів та 20 непересічних місць району Прага 4 подарують Вам незабутні враження на цілий рік. Приходьте послухати акторське читання уривків зі збірки «Ботакє» (Jetotak) в виконанні молодого чеського актора Йозефа Трояна в керамічній майстерні Maříž (Ke Krči 17, stanice Přístaviště). Читання будуть проходити з 18.00 до 23.00 в 30-хвилинних інтервалах», – ідеться в повідомленні.

Детальніше за посиланням.

Також Посольство запросило 24 вересня на найбільший книжковий фестиваль у Празі «Світ книги» на зустріч з Тарасом Прохаськом та чеською поеткою українського походження Марією Ілляшенко. Захід відбудеться на Виставці в Празі (Výstaviště, Praha 7) у Літературному залі. Цього ж дня о 20.30 в кав’ярні Fra в Празі 2 відбудеться неформальна презентація збірки Jetotak.

Детальніше за посиланням.

Нагадаємо, у чеському місті Брно на Моравській площі відкрилася виставка «Формування медіа. Харківська школа фотографії», яка знайомить з представниками експериментального мистецького руху, що виник наприкінці 1960-х – початку 1970-х у Харкові.

Фото з особистого архіву Тараса Прохаська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-