Туреччина вражає рівнем мистецького життя – український скрипаль Кострицький

Туреччина вражає рівнем мистецького життя – український скрипаль Кострицький

Укрінформ
Перша скрипка Бількентського симфонічного оркестру українець Євген Кострицький, який нині мешкає в Анкарі, заявив, що мистецька Туреччина – це високорозвинена країна, де є розуміння, що у мистецтво європейського зразка потрібно вкладатися.

Про це відомий у світі скрипаль розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Коли вперше приїхав в Анкару, був дуже приємно здивований. Що ми в Україні знаємо про культурне життя в Туреччині? На жаль, більшість українців, і митців у тому числі сприймають Туреччину як all inclusive. Анталія, Аланія – ці місця ми знаємо. А те, що це високорозвинена країна, з такими шикарними залами, глибоким розумінням того, що у мистецтво європейського зразка потрібно вкладатися», – сказав Кострицький.

Музикант вважає, що рано чи пізно українське мистецтво стане на шлях децентралізації та самоврядування мистецьких колективів.

Читайте також: Класична музика має цілющий вплив на організм - маестро Кострицький

«Загалом, у всьому світі, крім пострадянського простору, шлях до децентралізації та самоврядування мистецьких колективів тривав із 60-70-х років минулого століття. І ми в Україні, рано чи пізно, до цього прийдемо», – каже Євген Кострицький.

Як приклад він наводить Бількентський оркестр, де, як і в багатьох європейських, немає головного диригента. Український скрипаль вважає, що це ідеальні умови, коли щотижня запрошують нового диригента, який працює з оркестром.

Нагадаємо, у турецькому Бодрумі відкрили художню виставку робіт українок з діаспори в Туреччині, присвячену 30-й річниці Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-