Класична музика має цілющий вплив на організм - маестро Кострицький

Класична музика має цілющий вплив на організм - маестро Кострицький

Укрінформ
Прослуховування класичних музичних творів з раннього дитинства та музична освіта згодом формують не лише творчий смак до музики, а й вибудовують внутрішній «стержень».

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів соліст-концертмейстер, перша скрипка оркестру, відомий у світі скрипаль - українець Євген Кострицький.

«Важливо з раннього дитинства сформувати творчий смак до музики, відчуття прекрасного. Спочатку – прослуховування, згодом – музична освіта. Це велика перевага і для дорослого майбутнього. Людина, всередині якої вибудуваний стержень, сформоване відчуття прекрасного у поєднанні з інтелектуальним, має чітке розуміння добра і зла. Така людина ніколи не зійде зі свого шляху, не піддасться впливу злого, завжди керуватиметься сумлінням та високими моральними принципами», - сказав Євген Кострицький.

Окрім того, музикант радить слухати класичну музику, зокрема епох бароко та класицизму.

«Цьому є наукове обґрунтування. Ми на 74% складаємося з води. Японці проводили дослідження, як молекула води реагує на ті чи інші вібрації. Так-от, музика епохи бароко, наприклад, Вівальді, така класика як Моцарт – це найчистіша музика, яка має цілющий вплив. Якщо порівнювати із сучасними клубняками, то це чиста гармонія й краса. За багато років музика змінилася, але людина біофізично та біохімічно не змінилася», - каже Кострицький.

Музикант наголошує, що саме тому твори Антоніо Вівальді акушери-гінекологи радять слухати вагітним жінкам.  Ці твори є прикладом екомузики та чистої гармонії.

Читайте також: Євген Кострицький, перша скрипка Бількентського симфонічного оркестру в Анкарі

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня у столиці в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь»  відбувся концерт у рамках міжнародного проєкту «Музична подяка лікарям за підтримки ВООЗ та ЮНЕСКО».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-