Українців Німеччини та Туреччини запросили до соціально-екологічної акції

Українців Німеччини та Туреччини запросили до соціально-екологічної акції

Укрінформ
Представників українських громад Німеччини та Туреччини запросили приєднатися до міжнародної соціально-екологічної акції «Всесвітній день прибирання» (World Cleanup Day), що проходитиме 18 вересня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомили посольства України в ФРН і Туреччині.

Фото: Посольство України в ФРН

Фото: Посольство України в ФРН

Так, Посольство в Німеччині, запросило зібратися одночасно біля трьох пам’ятних дощок та монументів видатним українцям, встановленим у різних куточках Берліна, причепурити їх та покласти квіти. А після цього зустрітися всім разом біля меморіального знаку першій дипломатичній установі Незалежної України, що розташована на Набережній Людвіга Ерхардта у парку Шпреебоген для спільного фотографування.

На завершення акції дипустанова пропонує всім охочим перейти до біргартену Zollpackhof (Elisabeth-Abegg-Straße 1, 10557 Berlin) для обговорення актуальних тем та спільних проєктів на поточний та наступний рік.

Дата: субота, 18 вересня 2021 р.

Час: початок акції о 12:00 годині

Місця: потрібно обрати одне місце на вибір

  • Меморіальна дошка українській поетесі Лесі Українки (2-3 людини)

Адреса: Johannisstr. 11, 10117 Berlin

  • Меморіальна дошка українському кінорежисеру Олександру Довженку (2-3 людини)

Адреса: Bismarckstr. 69, 10627 Berlin

  • Меморіал, присвячений пам’яті жертв катастрофи на Чорнобильській АЕС у 1986 році (до 5 осіб)

Адреса: Сквер на Klosterstr. 73а, 10179 Berlin, біля руїн церкви Franziskaner-Klosterkiche

Орієнтовно о 12:45 зустріч біля меморіальної дошки першому Посольству України в Берліні на набережній Людвіга Ерхардта у парку Шпреебоген, поблизу пішохідного мосту Густава Хайнемана, навпроти Центрального залізничного вокзалу.

Форма одягу зручна для прибирання. Інвентар та квіти забезпечує Посольство України.

Для реєстрації Посольство просить повідомити про бажання взяти участь в акції із зазначенням одного із запропонованих місць на електронну адресу events.berlin@mfa.gov.ua  до вечора п’ятниці, 17-го вересня.

Хоча акція й буде проходити на свіжому повітрі, потрібно все одно мати при собі захисні маски.

Водночас у Посольстві України в Туреччині зауважили, що організатором акції в Україні «Всесвітній день прибирання» (World Cleanup Day) є Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it, Ukraine що є учасником загальносвітового руху Let’s do it World.

Зазначена ініціатива об’єднує 20 мільйонів активістів у 180 країнах світу та сприяє конструктивному діалогу між громадськими організаціями та державними органами влади.

Туреччина, Let's do it, Türkiye також бере участь у цій ініціативі та підготувала перелік місць у різних провінціях країни, які в рамках акції 18 вересня можна буде прибрати за посиланням.

Для участі необхідно обов’язково заповнити форму.

Фотографії за результатами Посольство просить поширювати в коментарях під фейсбук-постом.

Нагадаємо, Український Клуб запросив всіх охочих з громади українців у Сингапурі долучитися до всесвітньої волонтерської акції World Cleanup Day 2021.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-