У Мельбурні єпархія попрощалася з владикою УГКЦ Стасюком перед його від’їздом до Канади

У Мельбурні єпархія попрощалася з владикою УГКЦ Стасюком перед його від’їздом до Канади

Відео
Укрінформ
У катедральному храмі Верховних апостолів Петра і Павла Української греко-католицької церкви в австралійському місті Мельбурн владика-емерит Петро Стасюк відслужив Архиєрейську Божественну Літургію перед своїм виїздом до Канади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Зауважується, що вірні Мельбурнської єпархії змогли долучитися до молитви тільки завдяки онлайн-трансляції, оскільки через карантинні обмеження в храмі могло бути тільки п’ятеро людей. З владикою Петром  співслужили владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, о. Брайн Келті та диякон Михайло Жилан.

До офіційного прощання з владикою Петром у форматі зум-конференції долучилося дуже багато людей і різних організацій: священники, диякони, сестри-монахині, вірні з різних парафій з усієї Австралії, представники СУМу, Пласту, Союзу Українських Організацій Австралії та інші.

«Серед різних промов, які пролунали на адресу владики, було одне, що об’єднувало всіх присутніх, – це щирі слова подяки за ревне служіння Богу та вірним УГКЦ в Австралії впродовж 28 років», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, в липні в Українському народному домі в Есендоні м. Мельбурн (Австралія) 3 липня відбулася офіційна зустріч новопризначеного владики Миколи Бичка, єпарха Мельбурнського, а також владики Петра Стасюка, єпископа-емерита, з українською громадою Вікторії.

Фото: інформресурс УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-