В Австралії владики УГКЦ зустрілися з українською громадою

В Австралії владики УГКЦ зустрілися з українською громадою

Укрінформ
В Українському народному домі в Есендоні м. Мельбурн (Австралія) 3 липня відбулася офіційна зустріч новопризначеного владики Миколи Бичка, єпарха Мельбурнського, а також владики Петра Стасюка, єпископа-емерита, з українською громадою Вікторії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Від української громади у зустрічі взяли участь представники діаспорських суспільних, освітянських, фінансових і спортивних інституцій молодого віку і люди старшого покоління.

Зауважується, що основною метою зібрання було передусім познайомитися та поділитися досвідом життя українців у штаті Вікторія. Під час зустрічі окреслили певні плани на майбутнє, щоб разом розвивати життя громади в духовному та суспільному вимірі.

Упродовж зустрічі владика Микола зазначив: «Для мене, як нового владики, дуже важливим є разом з вами працювати для добра наших людей, розкинутих по різних штатах Австралії. Ми маємо спільне завдання: зберегти та передати віру, культуру та надбання нашого українського народу наступним поколінням. Однозначно, що без наших піонерів це було б неможливо. Тому сьогодні щирі слова подяки висловлюю в першу чергу вашим батькам та всім українським організаціям Вікторії. Нехай всемогутній Господь благословить наші спільні зусилля для ревного служіння Богу та людям».

Також на закінчення в дружній атмосфері відбулася перекуска впродовж якої кожен з учасників міг поділитися своїми враженнями від спілкування з обома владиками.

Нагадаємо, у червні з новопризначеним Єпископом Української греко-католицької церкви в Австралії, Новій Зеландії та Океанії Миколою Бичком зустрівся посол України в Австралії Микола Кулініч.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-