В Австрії поклали квіти до українського та польського пам'ятників

В Австрії поклали квіти до українського та польського пам'ятників

Фото
Укрінформ
Тимчасовий повірений у справах України Вадим Ковалевський та працівники посольств України та Польщі, представники українського та польського духовенства, громад і Пласту Австрії поклали традиційні вінки до українського та польського пам'ятників.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Австрія.

Покладання відбулося у рамках святкування, яким у цьому році відзначалася не тільки 338-а річниця битви при Каленберзі та закінчення Другої османської облоги Відня в 1683 році, але і візит Папи Іоанна Павла II рівно 38 років тому.

Читайте також: У Нідерландах встановили особу українки, похованої на військовому кладовищі у Лейсдені

Під час урочистого богослужіння відбулася передача церкві Св. Йозефа на горі Каленберг ракі з мощами монаха-капуцина блаженного Марка д’Авіано, який надавав духовну допомогу рятівникам Відня під час облоги та битви.

На боці польського короля Яна III Собеського, під керівництвом якого османська армія зазнала нищівної поразки, відважно боролися також українські козаки, яким на горі Леопольдсберг споруджений пам'ятник.

Нагадаємо, Українська громада австрійського Граца провели благодійний дитячий «блошиний ринок» з метою збору коштів для лікування хворого хлопчика з України.

Фото: Посольство України в Республіці Австрія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-