Річницю незалежності України відсвяткувала громада українців Лейпцига

Річницю незалежності України відсвяткувала громада українців Лейпцига

Фото
Укрінформ
Громада українців Лейпцига, ФРН, разом зі своїми німецькими друзями відсвяткувала 30-річчя відновлення Незалежності України.

Про це повідомила лейпцизька активістка Оксана Макогон на своїй сторінці у Фейсбук, передає Укрінформ.

За її словами, підготовка до свята тривала два місяці. Проведення його на початку вересня пов’язано з бажанням зібрати якомога більше гостей. Святкування вийшло цікавим і змістовним як для дітей, так і для дорослих, як для українців так, і для німецьких друзів, зокрема, прочан церкви Святого Лаврентія у якій українці мають можливість вже 17 років молитися рідною мовою. Участь у святі взяли також представники відділу міжнародних взаємин мерії Лейпціга, який допомагає у наданні гуманітарної допомоги лікарням України.

Оксана Макогон розповіла, що Церква Святого Миколая від першого та до останнього дня Революції гідності підтримувала українців, зокрема,вивішуючи кожен день національний прапор України, а об'єднання «Європа Майдан» разом з церквою Св. Миколая ініціювало щорічні молитви в день пам'яті жертв Майдану. Окрім того, до святкування долучилася громада Хемниця. Вперше були присутні також представники Посольства України в ФРН.

«Свято розпочалося концертом, який підготували професійні співаки та музиканти, члени громади. Було організовано вікторини про Україну для дорослих і дітей українською та німецькою мовами, майстер-класи з виготовлення віночків і ляльок-мотанок, петриківського розпису тощо. Окрім того, присутні мали змогу оглянути колекцію українських жіночих строїв з різних регіонів України та придбати високоякісні сувеніри українських митців», – повідомила лейпцигська активістка.

Нагадаємо, учні суботньої школи «Намисто» з німецького Лейпцига та їхні батьки у рамках проєкту «Ми з Тобою, Україно!» записали відеовітання з 30-річчям незалежності України.

Фото: Oksana Mk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-