У Канаді відбулося шоу, присвячене історії українського вишитого вбрання

У Канаді відбулося шоу, присвячене історії українського вишитого вбрання

Фото
Укрінформ
У столиці провінції Альберта в Канаді пройшло незабутнє шоу з символічною назвою «Переплетені долі», присвячене історії та красі українського вишитого вбрання від минулого до сьогодення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Генеральний консул України в Едмонтоні Олександр Данилейко.

За його словами, у шоу було гармонійно поєднано традиційне вишите вбрання минулого та позаминулого сторіччя з різних регіонів України, ретро колекція 60-90-х та сучасні тренди української вишивки з колекції Осінь-2021 української дизайнерки Олени Романової.

Генконсульство подякувало організаторам: ACUA Alberta Council for the Ukrainian Arts, Ukrainian Resource and Development Centre - MacEwan University, Olesia Melania, Larisa Hayduk, Anastasiya Khoma, Lyudmila Shefel (чудові костюми), Darka Tarnawsky, Olena Hartsula, а також усім моделям за це неймовірне шоу та за те, що яскраво показали красу української вишивки, багатство української культури та традицій в Канаді.

Нагадаємо, у рамках святкування 30-річчя побратимства Києва та Торонто підсвітили у синьо-жовті кольори знак Toronto, встановлений перед будівлею Міської ради канадського міста.

Фото: Олександр Данилейко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-