СКУ привітав діаспорян зі 130-літтям поселення українців у Канаді

СКУ привітав діаспорян зі 130-літтям поселення українців у Канаді

Укрінформ
Світовий Конгрес українців вітає численну українську громаду Канади зі 130-літтям поселення на своїх теренах та дякує за розбудову українського громадського життя в цій країні та підтримку духовної Батьківщини України.

Як передає Укрінформ, відповідне привітання від президента СКУ Павла Грода опубліковане на сайті організації.

"Ваш ювілей співпадає з 30-літнім ювілеєм нашого найбільшого національного свята – Дня відновлення неезалежності України. Як свідчить історія, незалежно від часу та місця проживання української діаспори, незалежність України завжди була її пріоритетним завданням та тією основою, яка єднала навколо себе покоління українців", - зазначив керівник СКУ.

Читайте також: В СКУ засудили затримання Росією кримськотатарських активістів

Пан Павло Грод особливо подякував партнерові СКУ – Конґресу Українців Канади, а також голові пані Олександрі Хичій, яка є в тому числі Віцепрезидентом СКУ та активно працює в проводі Конґресу.

"Ми високо оцінюємо Вашу працю у складі нашої великої світової родини, яка сьогодні об’єднує українців із понад 60 країн світу", - зазначив голова СКУ.

Читайте також: КУК засудив активізацію агресії РФ щодо України

Він додав, що українці в Канаді наразі і вже довгий час підтримують Україну, і СКУ покладається на підтримку громади діаспорян у Канаді "в просуванні українських інтересів на міжнародному рівні, адже тільки разом ми можемо бути сильними і впливовими".

У Конґресі українців Канади (абр. КУК; до 1989 року: Комітет українців Канади) працюють 33 українських всеканадські організації та їх філіали. КУК був заснований 1940 року в Вінніпеґу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-