В СКУ засудили затримання Росією кримськотатарських активістів

В СКУ засудили затримання Росією кримськотатарських активістів

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців засуджує репресії, які російська окупаційна «влада» чинить проти кримських татар, та вимагає звільнити затриманих 4 вересня в Криму заступника голови кримськотатарського Меджлісу Нарімана Джеляла, а також щонайменше 45 інших кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці СКУ в Фейсбуці.

«Світовий Конґрес Українців рішуче засуджує нову хвилю терору, розгорнуту Російською Федерацією в окупованому Криму та закликає міжнародну спільноту вимагати негайного звільнення усіх політичних в’язнів», - повідомили в СКУ.

Читайте також: Арешт Нарімана Джеляла в Криму: що це значить та що робити Україні та світові?

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків заарештували Ельдара Одаманова, першого заступника голови Меджлісу кримскотараского народу Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеїнова.

6 вересня підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя ухвалив узяти під варту на 60 діб до 4 листопада Джелялова та братів Азіза і Асана Ахтемових. Їм оголосили підозру за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня за частиною 1 статті 281 — “Диверсія” Кримінального кодексу РФ. Всі троє утримуватимуться під вартою в СІЗО Сімферополя.

Читайте також: Ще одному викраденому кримському татарину присудили адмінарешт

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками та затриманнями в тимчасово окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-