Ще одному викраденому кримському татарину присудили адмінарешт

Ще одному викраденому кримському татарину присудили адмінарешт

Укрінформ
Ще одному викраденому раніше в окупованому Криму кримському татарину Шевкету Усеїнову Київський районний «суд» виніс рішення про адміністративний арешт строком на 14 діб.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката Лілю Гемеджи, передає Укрінформ. 

«Викрадені раніше Ельдар Одаманов і Шевкет Усеїнов отримали 14 і 15 діб адміністративного арешту», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що Київський районний «суд», аналогічно раніше ухваленому рішенню щодо Ельдара Одаманова, постановив заарештувати Шевкета Усеїнова на 14 діб за непокору співробітникам поліції (ст. 19.3 КпАП РФ).

За словами адвоката, на засіданнях, які пройшли з істотними порушеннями, стороні захисту було відмовлено у всіх клопотаннях.

Зокрема, не було дозволено висловитися за підсумками дослідження матеріалів «справи», а також відмовлено у витребуванні документів з МВС, залученні дружини Одаманова як свідка і залученні до засідання «прокурора».

«Процес пройшов у швидкому режимі. Судячи з того, що покарання Шевкета Усеїнова відрізняється в одну добу - рішення було ухвалено поза судовим засіданням зацікавленими людьми», - вважає Гемеджи.

За її словами, ці рішення були винесені, незважаючи на те, що «суду» роз'яснювалося, що чоловіки були викрадені, насильно утримувалися силовиками і більше доби провели з мішками на голові в невідомому приміщенні.

Читайте також: Російський суд продовжив на три місяці арешт п'ятьом кримськотатарським активістам

Повідомляється, що після того, як викрадених відпустили, через кілька хвилин правоохоронці знову зупинили їх і вимагали у них документи, вилучені під час обшуку. За версією поліції, чоловіки чинили опір.

Захисниця звернула увагу, що в документах вказано, що протокол адміністративного правопорушення оформлений на підставі паспорта, що спростовує версію співробітників поліції про його відсутність.

Крім того, протокол затримання і протокол про правопорушення відрізняються за часом - тобто підсудних безпідставно утримували понад 5 годин без будь-яких процесуальних документів. Зараз Одаманов і Усеїнов утримуються в ІТТ Сімферополя. Обвинувачення в підриві газопроводу їм поки що не висувалося.

Як повідомляло агентство, 6 вересня Київський районний «суд» Сімферополя в окупованому Криму виніс рішення щодо підприємця Ельдара Одаманова - 15 діб адміністративного арешту.

Нагадаємо, в Сімферополі 3 і 4 вересня затримали Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, серед яких родичі, журналісти та адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про затриманих. Кілька десятків з них, зокрема журналісти «Кримської солідарності» і видання «Грани.Ру» Айдер Кадиров і Нурі Абдурешитов, були затримані, а 5 вересня вночі були відпущені, крім Ескендера Ахтемова - батька викраденого Азіза Ахтемова, та Арсена Ахтемова - брата викраденого Асана Ахтемова. Їм інкримінують «непокору законним вимогам співробітників поліції» (ст.19.3 КпАП РФ).

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-