Обшуки і затримання в окупованому Криму: ексжурналісту Одаманову дали 15 діб адмінарешту

Обшуки і затримання в окупованому Криму: ексжурналісту Одаманову дали 15 діб адмінарешту

Укрінформ
В окупованому Криму так званий Київський районний суд м. Сімферополь призначив Ельдару Одаманову, якого затримували силовики 3 вересня, адміністративний арешт на 15 діб.

Про це в Фейсбуці повідомила активістка Муміне Салієва, передає Укрінформ.

"Ельдару Одаманову, затриманому 3 вересня, присудили 15 діб адміністративного арешту", - написала активістка.

Вона нагадала, що 39-річний підприємець, а в минулому - журналіст кримськотатарського інформагентства QHA Ельдар Одаманов утримувався в невідомому йому місці з моменту викрадення. Коли він був випущений на вулицю, його відразу ж затримали за «спротив співробітникам поліції», тому що Одаманов нібито відмовився надати співробітнику документи, які у нього вилучили під час обшуку. Поліція склала на нього протокол за статтею 19.3 КпАП РФ.

Активістка також повідомила, що біля будівлі суду, де мають проходити судові засідання над затриманими 3-4 вересня кримськими татарами, стоїть автозак Росгвардії і люди в камуфляжі, автомобіль ДПС і два порожні автобуси.

За словами Салієвої, співробітники поліції ведуть відеофіксацію людей, які приходять до будівлі суду, а також через мегафон висувають вимоги всім розійтися. Попри це, перед будівлею суду збираються люди.

Загалом на 6 вересня в «Київському районному суді» призначено шість засідань щодо кримських татар.

Як повідомила в Фейсбуці активістка Лутфіє Зудієва, заплановані засідання щодо Ескендера Ахтемова та Арсена Ахтемова - їм інкримінують адміністративне правопорушення, передбачене ст.19.3 КпАП РФ. Очікуються також засідання щодо Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова та Асана Ахтемова, які обвинувачуються у справі про підрив газопроводу в с. Перевальне Сімферопольського району.

Читайте також: Правозахисники оприлюднили термінову заяву у зв'язку з викраденнями людей в Криму

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків повезли в невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеїнова. При цьому окупаційна влада не давала ніякої інформації про їх місцезнаходження.

4 вересня родичі зниклих та адвокати зібралися біля будівлі ФСБ на вулиці Франка в м. Сімферополь з вимогою надати інформацію про зниклих. Понад сорок з них були затримані, але 5 вересня вночі відпущені, крім Ескендера Ахтемова - батька викраденого Азіза Ахтемова, та Арсена Ахтемова - брата Асана Ахтемова. Їм інкримінують «непокору законним вимогам співробітників поліції» (ст.19.3 КпАП РФ).

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками і затриманнями в тимчасово окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-