Посольство закликало виправити неправдиву інформацію про Україну в італійському підручнику

Посольство закликало виправити неправдиву інформацію про Україну в італійському підручнику

Укрінформ
Посольство України в Італії у зв’язку з виявленням фактів спотворення інформації про Україну в італійському шкільному підручнику з географії офіційно звернулося до міністерства освіти Італії, Асоціації італійських видавців та видавництва підручника з проханням виправити відповідний текст.

Про це йдеться на сторінці дипустанови у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"В італійському підручнику з географії «Namaskar.Benvenuti nel mondo della geografia» авторства Альберто Фре (Alberto Frè) для учнів середньої школи уважними читачами було виявлено спотворену інформацію щодо України та замовчування фактів російської агресії проти нашої держави", - йдеться у дописі українського диппредставництва.

Зазначається, що такі "непоодинокі прикрі випадки розповсюдження в італійських підручниках спотвореної інформації про Україну, її історію та актуальну соціально-політичну ситуацію не залишаються жодним чином поза увагою Посольства України в Італії".

У своєму офіційному зверненні до Міністерства освіти Італії, Асоціації італійських видавців та  безпосередньо видавництва вищезгаданого підручника посольство України переконливо закликає виправити зазначену статтю, у свою чергу, пропонуючи, відкритість до співпраці у контексті надання авторам навчальних посібників правдивої інформації щодо подій в Україні.

Також українські дипломати звернулися до усіх небайдужих співвітчизників повідомляти посольство у разі виявлення фактів фальсифікації української історії та викривленої інформації  щодо політичної ситуації в Україні шляхом надсилання листів на адресу emb_it@mfa.gov.ua зазначивши в темі «Фейкова інформація» та прикріпивши необхідні додатки.

"Впевнені, що об'єднавши зусилля, ми не тільки зупинимо масові дезінформаційні атаки та виправимо штучно нав’язані стереотипи щодо нашої держави, а й забезпечимо всебічне надання учням італійських шкіл неупередженої інформації про Україну", - йдеться у повідомленні посольства.

Як повідомляв Укрінформ, подібний інцидент з викривленням фактів про Україну в італійському шкільному підручнику з географії стався у лютому цього року. Після відповідної заяви посольства України в Італії у видавництві «Pearson» висловили жаль з приводу ситуації, яка виникла та наголосили на готовності спільно обговорювати з посольством України в Римі зміст підручників щодо української тематики.

Фото: Посольство України в Італії/ Ambasciata d'Ucraina in Italia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-