У Петербурзі збирають вітання Україні з 30-річчям Незалежності

У Петербурзі збирають вітання Україні з 30-річчям Незалежності

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі у громадській приймальні «Відкритого простору» («Открытого пространства») активісти залишили поштівки, в яких бажаючи можуть залишити свої вітання Україні з Днем Незалежності.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення у групі у Фейсбуці «Мирное Сопротивление. Санкт-Петербург».

Вітальний текст на поштівках: «Вітаємо Україну з Днем Незалежності! Україно і українці! Дякуємо за приклад громадянської гідності та мужності!». Вони залишені за адресою Санкт-Петербург, вул. Достоєвського, буд. 34 у приміщенні «Відкритого простору» («Открытого пространства») у чергового координатора.

Активісти нагадують, що збирати вітання планувалося день у день, 24 серпня, на Невському проспекті. «Оскільки в цьому році наші плани були зірвані незаконними затриманнями, ми пропонуємо всім, хто хотів би, але не зміг це зробити саме в день державного свята України, написати свої привітання з 30-річчям незалежності в офісі «ВП». Як правило він відкритий ввечері, з 18 до 22 годин, коли там проходять різні заходи», - пропонують активісти.

Як повідомляв Укрінформ, петербурзькі активісти Влад Шипіцин та Ольга Смірнова почали збір вітань 24 серпня близько 19:00 на Невському проспекті. Проте майже відразу вони були затримані російськими поліцейськими. Обох утримували у Відділі поліції до пів другої ночі. На активістів склали протоколи про адміністративне порушення і ухвалу щодо порушення справи про адміністративне правопорушення та проведення адміністративного розслідування. Про вилучену річ в протоколі говориться що це «прапор з символікою держави Україна, публічну демонстрацію якої заборонено законодавством РФ». Активісти схарактеризували це твердження як абсурдне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-