Президент СКУ привітав українців з нагоди Дня Незалежності

Президент СКУ привітав українців з нагоди Дня Незалежності

Відео
Укрінформ
Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод від імені СКУ привітав українців із найбільшим національним святом – Днем відновлення Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Ґрод зауважив, що 30 років тому український народ здійснив мрію, за яку боролися покоління українців у діаспорі та на рідних теренах. Це незламне прагнення українського народу до свободи, яку вимушені захищати, як і українську державу від зовнішніх та внутрішніх ворогів.

«На закордонні пригадаймо протягом радянської неволі масові демонстрації під посольствами Радянського Союзу, підпільні друкарні та газети, протестні акції, наукові дослідження та адвокаційні кампанії, які наша діаспора вела по всьому світі», – нагадав він.

Президент СКУ наголосив, що саме зусиллями організованої діаспори незалежна Україна здобула швидке визнання країн Заходу у 1991 році, а також була забезпечена легітимність перехідного демократичного уряду після Революції Гідності 2014 року.

«Українці діаспори виховували нові покоління українських патріотів з непохитною вірою та відданістю, готових здобувати і захищати свободу українського народу. І ця віра не згасла донині. У цей день згадаймо в молитвах тих, хто віддав життя за незалежність, та тих, хто сьогодні боронить Україну проти російського агресора», – сказав він.

За його словами, щодня наші громади продовжують невтомну працю задля свободи, успіху та європейського майбутнього української держави. Духовна єдність поколінь українців в Україні та в діаспорі міцніє з кожним роком.

«Перед всіма нами стоять великі виклики: подолання російської агресії проти України та українського народу, розбудова могутньої України та розвиток українського світу. Я пишаюся тим, що світове українство, об’єднане Світовим конґресом українців, пліч-о-пліч стоїть на підтримку українського суверенітету, національної ідентичності, державності та успіху України. З Днем Незалежності України! Слава Україні! Героям Слава!», – наголосив Ґрод.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) 23 серпня долучився до 44 держав, що взяли участь в інавгураційному саміті Кримської платформи у Києві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-