Посольство в Лівані оприлюднило деталі святкування Дня Незалежності України у Біблосі

Посольство в Лівані оприлюднило деталі святкування Дня Незалежності України у Біблосі

Укрінформ
У ліванському місті Біблос 22, 23 та 24 серпня буде відзначено 30-ту річницю відновлення Незалежності України та День українського Прапора.

Про це Укрінформу повідомило Посольство України в Лівані.

Так, відкриття урочистої церемонії та запалення ілюмінації відбудеться 22 серпня о 20.00 за участі Посла України в Лівані Ігоря Осташа та Мера міста Біблос Віссама Заарура.

«За ініціативою Посольства України та за підтримки Міністерства культури Лівану і Муніципалітету міста Біблос стародавня фінікійська фортеця Біблоса буде освітлена синьо-жовтими кольорами національного прапора України. Захід проводитиметься в одному з найдавніших міст світу – у Біблосі, історія якого залишила глибокий слід у розвитку людської цивілізації, зовсім не випадково», – йдеться в повідомленні.

У посольстві розповіли, що саме тут зародилася фінікійська писемність – перша зафіксована в історії людства система фонетичної писемності, від якої через грецьку походить і український алфавіт. Історичні тисячолітні мури Біблоса, одного з найбільш популярних туристичних центрів світу, відтворюватимуть українську символіку, а мешканці та гості міста вшановуватимуть велику європейську державу з давньою культурою та історією, яка сягає часів Київської Русі.

Нагадаємо, посол України в Лівані Ігор Осташ домовився з головою муніципалітету міста Біблос Віссамом Зааруром про проведення у місті Біблос заходів з нагоди відзначення 30-і річниці відновлення незалежності України.

Фото: Фінікійська фортеця Біблоса / Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-