Діаспора закликала прем’єр-міністра Португалії взяти участь в інавгурації Кримської платформи

Діаспора закликала прем’єр-міністра Португалії взяти участь в інавгурації Кримської платформи

Укрінформ
Українські громадські організації звернулися з відкритим листом до прем’єр-міністра Португалії Антоніо Кошти із проханням взяти участь на урядовому рівні в інавгурації Кримської платформи 23 серпня 2021 року в Києві.

Про це Укрінформу повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

Зауважується, що таким чином українська громада підтримала ініціативу МЗС України про долучення урядів вільних країн світу до координації дій щодо деокупації Криму.

У зверненні йдеться, що українська громада в Португалії протягом семи років веде послідовну роботу щодо деокупаціі Криму, організовуючи конференції, демонстрації та пишучи листи до уряду Португалії з проханням підтримати Україну в її захисті від російської агресії.

Читайте також: Діаспора долучилася до соцдослідження щодо інклюзії українських учнів у Португалії

Зауважується, що торік президент України Володимир Зеленський ініціював новий формат міжнародної координації деокупаціі півострова – «Кримська платформа». Ідея цього нового формату – відповісти на виклики безпеки, посилити міжнародний тиск на Росію, запобігти подальшим порушенням прав людини, захистити жертв окупації режиму та досягти головної мети їх повернення Криму в Україну.

«Українська діаспора у всьому світі підтримує цю ініціативу і разом з українськими дипломатами запрошує керівників країн, де вони проживають, взяти участь у цій новій платформі. Тому ми, українці в Португалії, також просимо, щоб і Португалія була представлена ​​високопосадовцями на інавгурації цієї кримської платформи, яка відбудеться у Києві 23 серпня, напередодні дуже символічної для всіх українців дати (Дня Незалежності України)», – йдеться у листі.

Також українська громада Португалії подякувала уряду країни за те, що він після анексії Російською Федерацією Кримського півострова послідовно підтримую право України на свій суверенітет.

Сотні кримських татар знайшли в Португалії свою другу батьківщину після того, як змушені були покинути свою рідну землю через переслідування російською владою за неприйняття анексії Криму.

Нагадаємо, у квітні громадські організації українців у Португалії у рамках загальноєвропейської кампанії підтримки України, організованої Європейським Конгресом українців, у листі до голови МЗС Португалії Аугуста Сантоша Сілви закликали ввести санкції щодо Росії через скупчення військ РФ поблизу кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-