Діаспора долучилася до соцдослідження щодо інклюзії українських учнів у Португалії

Діаспора долучилася до соцдослідження щодо інклюзії українських учнів у Португалії

Укрінформ
Спілка українців у Португалії долучилася до дослідження Центру соціології Лісабонського університету (Estudos de Sociologia do Instituto Universitário de Lisboa (ISCTE) щодо інклюзії українських учнів у португальських школах трьох міст: Лісабона, Сінтри й Одівелаша.

Про це Укрінформу повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

Читайте також: Українська громада Португалії звернулися до МЗС країни щодо посилення агресії РФ

Зауважується, що дослідження тільки розпочалося і передбачає інтерв’ю з українськими школярами, але вже початкова статистика з сайту міністерства освіти Португалії показує цікаві дані. Так, на гістограмі видно, що рівень оцінок атестації учнів-випускників українського походження (зелений стовпчик) є вищим від показників інших груп мігрантів в Португалії (включаючи португаломовних) у порівнянні з учнями-португальцями (коричневий стовпчик).

За словами Садохи, ця статистика підтверджує відгуки директорів і вчителів португальських середніх шкіл про високу успішність українських дітей.

«Отже, українська система освіти, українська традиція виховання дітей, показує свої високі результати в системі європейської освіти», – наголосив він.

Нагадаємо, у Португалії діаспора обговорила з владою міста Албуфейра потреби українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-