Організації українців і поляків США закликали ввести широкі санкції проти Nord Stream 2

Організації українців і поляків США закликали ввести широкі санкції проти Nord Stream 2

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА), а також Американсько-Польський конгрес (PAC), які об’єднують українську й польську громади в США закликали уряд Байдена запровадити санкції не лише проти Nord Stream 2, але і всіх компаній-підрядників проєтку.

Про це йдеться у спільному зверненні президентів УККА і PAC, тексті якої Укрінформ отримав у своє розпорядження.

«Хоча кожна нова адміністрація США прагне застосувати нові підходи до зовнішньої політики, наші виборці повірили президенту Байдену на слово, коли він назвав трубопровід Nord Stream 2 «фундаментально поганою угодою для Європи», - наголошується у спільній заяві.

При цьому підкреслюється, що бенефіціарами цього проєкту є виключно представники Кремля, субпідрядники «Газпрому» та члени європейської ділової й політичної еліти, які отримують винагороду за підтримку російського газопроводу.

Добудова Nord Stream 2 призведе до збільшення масштабів корупції в Європі, а також посилення російської м'якої сили всередині ЄС, наголошують українська і польська організації.

Водночас, підкреслюється, що завершений проєкт Nord Stream 2 забезпечить приблизно 30% ВНП Росії. Ці гроші путінська Росія «безсумнівно використає для подальшої агресії та вторгнення в сусідні країни – не згадуючи вже про їхню гібридну тактику війни, яка застосовується проти Заходу, включно зі США».

Читайте також: Допомога Україні і санкції проти Nord Stream 2: Палата представників США схвалила законопроєкт

Отже, підкреслюється в заяві, будь-які спроби домовитись про майбутнє енергетичних відносин та безпеки Європи без участі України, Польщі, Словаччини й країн Балтії не має стати нормою на міжнародному рівні. «Такі спроби підривають стабільність усього трансатлантичного регіону та шкодять довірі між трансатлантичними партнерами»,- зауважується в документі.

Проект Nord Stream 2 потрібно зупинити, наголошують українська й польська організації.

«Сполученим Штатам слід не лише повністю реалізувати санкції, визначені мандатом Конгресу проти проєкту Nord Stream 2, їм потрібно ввести додаткові санкції проти будь-якого субпідрядника»,- підкреслюється в заяві.

Це дозволить посилити тиск на Росію, щоби вона зрештою залишила територію України. «Разом ми закликаємо президента Байдена дотримуватися зобов’язань, взятих перед нашими союзниками у Східній Європі, й продовжувати двопартійну підтримку України з боку Америки», - зауважується в документі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Палата представників США схвалила фінансовий законопроєкт, який містить поправку із обов’язковим запровадженням санкцій проти російського газопроводу Nord Stream 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-