Діаспора просить підтримати книжку «Українці в Норвегії. Еллісів та еллісівці»

Діаспора просить підтримати книжку «Українці в Норвегії. Еллісів та еллісівці»

Укрінформ
Активістка української діаспори в Норвегії, викладачка в українській школі «Еллісів» в Осло Ніна Хаген просить підтримати голосуванням книгу Олени Герасимової «Українці в Норвегії. Еллісів та еллісівці».

Як передає Укрінформ, про це Ніна Хаген повідомила у Фейсбуці.

 «Художньо-пізнавальна розповідь для дітей молодшого й середнього шкільного віку про королеву Еллісів, доньку Ярослава Мудрого – Єлизавету. Під час подорожі містом Осло головна героїня Софія дізнається про королеву родом із Києва. Дівчинку цікавлять багато запитань, відповіді на які даватиме сама Єлизавета. Подорожі рідко можна передбачити. Так їдеш в Осло, думаєш про фйорди, вікінгів, норвезький колорит. Як натрапляєш на несподіванку! У Софійки таких несподіванок було кілька. Жовто-блакитна стрічка в косичках норвежки, українська мова на вулицях Осло, лялька-мотанка – усе наштовхувало на відкриття», – розповіла вона.

Читайте також: Українці в Норвегії відсвяткували день Конституції країни

За словами Хаген, географія мандрівки набула історичних координат: від Київської Русі до Норвегії. Супутницею стала Єлизавета Ярославна. Королева з двома іменами та загадковою долею, що пов’язала дві країни та два століття.

Активістка додала, що у цієї книжки довгий шлях, як і в Еллісів.

Для підтримки «Українці в Норвегії. Еллісів та еллісівці» потрібно проголосувати у формі на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Презентаційна сторінка проєкту зі сторінками макету доступна за посиланням

Нагадаємо, українська громада Східної Норвегії у співпраці з Українським культурно-освітнім центром в Осло й етномайстернею Катерини Буханцової 30 травня провела в Осло у Roseslottet Український день.

Фото: Ніна Хаген / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-