Генконсул обговорив потреби української громади Сілезького воєводства Польщі

Генконсул обговорив потреби української громади Сілезького воєводства Польщі

Фото
Укрінформ
Генеральний консул України у Кракові В’ячеслав Войнаровський 21 липня здійснив чергову робочу поїздку у м. Катовіце Сілезького воєводства Республіки Польща, де обговорив з місцевою владою проблемні питання, які особливо хвилюють українську громаду на цій території.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Генконсульства.

Так, під час даного візиту відбулася зустріч українського дипломата з маршалком Сілезького воєводства Якубом Хелстовським, а також заступником коменданта воєводської комендатури поліції інспектором Домініком Лончиком.

«У зустрічі з маршалком Я.Хелстовським також взяли участь віце-маршалок Войчєх Калужа та директор Департаменту економіки та міжнародного співробітництва  Сілезької маршалківської адміністрації Алєксандра Монсьол-Шатковска. Український дипломат поінформував маршалка та самоурядовців про результати своїх зустрічей з активістами українських громад у сілезьких містах Ченстохові, Бєльско-Бялей, Рибніку та Катовіце, а також про проблемні питання, що особливо хвилюють співвітчизників, які проживають на території даного воєводства», – повідомила дипустанова.

Читайте також: У Польщі генконсул подякував товариству «Вілла Децеюша» за популяризацію української культури

Також під час розмови обговорювались питання співробітництва воєводства з українськими регіонами-партнерами Львівською, Чернівецькою, Житомирською областями та підконтрольною Україні частиною Донеччини, в складних умовах світової пандемії й військової агресії РФ проти нашої держави. Співрозмовники торкнулись питання двосторонньої взаємодії у торговельно-економічній та інвестиційній сфері та галузях медицини, освіти, культури та мистецтва. Принагідно В.Войнаровський надав для ділових кіл регіону відомості про можливості їхнього співробітництва з українським бізнес-партнерами за підтримки й сприяння Ради експортерів та інвесторів при МЗС України та Торговельно-економічного відділу Посольства України в Республіці Польща. 

«Окремо розглянули питання встановлення прямих контактів органів самоврядування Сілезії з новоствореними в Україні, в рамках процесу децентралізації, об’єднаними територіальними громадами. Обговорили стан забезпечення на території воєводства культурно-освітніх та релігійних потреб української громади, яка за різними експертними оцінками може сягати близько 170 тисяч. Користуючись нагодою, В.Войнаровський відмітив активну та ефективну роботу у регіоні Почесного консула України у м.Катовіце Ярослава Вєчорека, спрямовану на активізацію взаємовигідного українсько-польського міжрегіонального співробітництва», – йдеться в повідомленні.

Крім того, зустріч Войнаровського із заступником коменданта Сілезької воєводської комендатури поліції інспектором Д.Лончиком, на  якій був присутній заступник начальника відділу кабінету коменданта СВКП надкомісар Адам Мареквіца, була присвячена оптимізації контактів ГКУ в Кракові з правоохоронними органами Сілезького воєводства у справах консульсько-правового захисту співвітчизників, на території регіону, де проживає багатотисячна спільнота громадян України. У цьому зв’язку, під час конструктивної та змістовної бесіди співрозмовники розглянули низку конкретних питань і справ, які стосуються інтересів українських громадян.

Нагадаємо, генконсул Войнаровський 19 липня здійснив робочу поїздку у місто Рибнік Сілезького воєводства Республіки Польща, де зустрівся з активом української громади, що налічує понад 11 тисяч співвітчизників, і керівництвом міста.

Фото: Генконсульство України у Кракові 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-