Голову Союзу українських організацій Австралії нагороджено Патріаршою грамотою УГКЦ

Голову Союзу українських організацій Австралії нагороджено Патріаршою грамотою УГКЦ

Укрінформ
Отець і Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав нагородив голову Союзу українських організацій Австралії Стефана Романіва Патріаршою грамотою, відзначивши таким чином його заслуги у праці на благо України, світового українства й Української церкви.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Вручення відзнаки відбулося 12 липня 2021 року під час святкування інтронізації третього єпарха для українців Австралії, Нової Зеландії та Океанії єпископа Миколи Бичка.

Читайте також: Посол в Австралії обговорив з душпастирем УГКЦ питання розвитку української громади

«Оцінюючи ваше довголітнє жертовне служіння для потреб Світового конгресу українців, яке увінчалося багатьма успішними проєктами щодо захисту історичної правди про нашу державу, збереження і розвитку її культурної, духовної спадщини, а також вашу активну громадську суспільну позицію в протистоянні злу та самовіддану працю задля плекання і захисту християнських цінностей. Складаємо вам сердечну подяку та висловлюємо визнання і похвалу», – йдеться в грамоті.

Патріарх побажав очільнику СУОА сили та наснаги для здійснення служіння. Він також подякував за старання для забезпечення приїзду владики Миколи Бичка в Австралію та організацію його служіння.

Нагадаємо, 12 липня, у день празника Святих Верховних апостолів Петра і Павла, відбулася інтронізація третього правлячого архиєрея Мельбурнської єпархії Святих Верховних апостолів Петра і Павла для українців візантійського обряду в Австралії, Новій Зеландії та Океанії владики Миколи Бичка.

3 липня в Українському народному домі в Есендоні м. Мельбурн (Австралія) відбулася офіційна зустріч новопризначеного владики Миколи Бичка, єпарха Мельбурнського, а також владики Петра Стасюка, єпископа-емерита, з українською громадою Вікторії.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-