Відбулася інтронізація третього Мельбурнського єпарха владики Миколи Бичка

Відбулася інтронізація третього Мельбурнського єпарха владики Миколи Бичка

Відео
Укрінформ
12 липня, у день празника Святих Верховних апостолів Петра і Павла, відбулася інтронізація третього правлячого архиєрея Мельбурнської єпархії Святих Верховних апостолів Петра і Павла для українців візантійського обряду в Австралії, Новій Зеландії та Океанії владики Миколи Бичка.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви.

Довгоочікувану подію провели під час Архиєрейської Божественної Літургії в катедрі Святих апостолів Петра та Павла.

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у привітанні з нагоди інтронізації Миколи Бичка зауважив, що сьогодні єпархія також прощає свого попереднього єпископа владику Петра Стасюка, який завершує служіння правлячого архиєрея.

«Хочемо звідси, з нашого матірнього престольного собору Воскресіння Христового у Києві, скласти йому сердечні слова подяки за довголітнє архиєрейське душпастирське служіння», – сказав він.

«Нехай Господь Бог щедро благословить українську громаду в Австралії! Нехай посилає благодать Святого Духа, сили віри Петра новопоставленому правлячому архиєрею владиці Миколаю, владиці Петру і всім нашим священникам, монахам, монахиням і вірним Мельбурнської єпархії й дарує їм у щасті, здоров‘ї, благодаті Духа Святого многая і благая літа!», – наголосив Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, 15 січня 2020 року Папа Франциск призначив отця Миколу Бичка єпископом Мельбурнської єпархії. Сама ж єпископська хіротонія владики Миколи Бичка відбулася 7 червня 2020 року в архикатедральному соборі Святого Юрія у м. Львові. Головним святителем став Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, а співсвятителями – владика Ігор Возьняк, архиєпископ і митрополит Львівський, та владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

Читайте також: В Австралії й Україні вшанували память першого єпарха Мельбурнської єпархії УГКЦ Івана Прашка

Карантинні обмеження, накладені урядом Австралії, не дозволили владиці відразу приїхати до своїх вірних. Його подорож на австралійський континент відбулася лише 24 травня 2021 року. «Я свідомий, що переді мною стоїть багато нових завдань і викликів. Невідома для мене країна, закони, суспільство тощо... Але я знаю одне: куди кличе Христос – там є найкраще. Сьогодні, вилітаючи так далеко від рідної землі, я вкотре переживаю цей досвід віри в Боже провидіння», – поділився роздумами перед вильотом владика Микола.

Як повідомляв Укрінформ, в Українському народному домі в Есендоні м. Мельбурн (Австралія) 3 липня відбулася офіційна зустріч новопризначеного владики Миколи Бичка, єпарха Мельбурнського, а також владики Петра Стасюка, єпископа-емерита, з українською громадою Вікторії.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-