Оголошено конкурс відеопроєктів для дітей і молоді діаспори «Вивчати українську – круто»

Оголошено конкурс відеопроєктів для дітей і молоді діаспори «Вивчати українську – круто»

Укрінформ
Український культурно-освітній центр у Норвегії та Спілка українських освітян діаспори з метою всебічного заохочення та поглиблення мотивації учнів українських шкіл за кордоном до вивчення української мови оголосили конкурс відеопроєктів для дітей і молоді діаспори «Вивчати українську – круто!».

Як передає Укрінформ,  про це у Фейсбуці повідомила Спілка освітян української діаспори (СОУД).

Конкурс проводиться за сприяння Посольства України в Королівстві Норвегія.

«Відкрити власний родовід, опановуючи мову своєї історичної батьківщини, пізнати красу і велич України, а багатство її культурних традицій (не тільки з туристичних довідників для іноземців) у цікавих пізнавальних формах можна прирівняти до чудового екскурсу чи до читання захоплюючої книги», – йдеться в повідомленні.

Творче завдання конкурсанта/конкурсантки полягатиме у вмінні цікаво й переконливо донести до уявного співрозмовника/глядача:

  • Що мотивує вивчати українську мову
  • Хто допомагає в цьому
  • Чому це важливо
  • поділитися враженнями про свою українську школу, адже вона займає важливе місце у житті школяра;
  • взяти змістовне інтерв'ю в людини, яка допомагає юному діаспорянину підтримувати та зміцнювати мотивацію до вивчення української мови. Хай це слугує заохоченням уявних глядачів брати приклад з тих, хто дбає про власний всебічний розвиток;
  • відкрити шлях до спілкування з українськими однолітками, що проживають у різних країнах світу.

Участь у Конкурсі можуть взяти діти та молодь віком від 11 до 17 років включно, які проживають за межами України та навчаються в українських школах за кордоном. Дозволяється також участь дітей, які проживають за межами України, але наразі не навчаються в українських школах за кордоном. Батькам потрібно повідомити про це Оргкомітет, надіславши запит на адресу: infospilkauuea@gmail.com

Конкурсну роботу потрібно надіслати на електронну адресу infospilkauuea@gmail.com до 8 серпня 2021 року включно.

Переможці будуть визначені у двох вікових категоріях: ️вікова категорія 11-14 років (1,2,3 місце) та вікова категорія 15-17 років (1,2,3 місце).

Участь у Конкурсі безплатна. Для того, щоб долучитися до нього, учителю/директору української школи за кордоном чи батькам/опікунам потрібно заповнити реєстраційну анкету за вказаним посиланням для кожного учасника.

Переможці Конкурсу будуть оголошені 24 серпня 2021 року, у День 30-річчя проголошення Незалежності України, на сторінці Українського культурно-освітнього центру в Норвегії та Спілки Українських Освітян Діаспори, а також проінформовані особисто через e-mail.

Вимоги до оформлення конкурсних робіт: на конкурс подаються відеоролики відповідної тематики, створені будь-якими доступними засобами.

Вимоги до відеоролика: формат MPEG4 HD, тривалість до 5 хвилин.

Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та цінними подарунками. Усі учасники отримають сертифікат про участь у Конкурсі «Вивчати українську - круто!» Також оргкомітет Конкурсу може визначати додаткові відзнаки та премії.

Інформація про Конкурс висвітлюватиметься на офіційних сторінках Українського культурно-освітнього центру в Норвегії та Спілки українських освітян діаспори

Як повідомляв Укрінформ, у Чехії оголосили V Перекладацький конкурс з української на чеську мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-