СФУЖО привітала організаторів міжнародного онлайн-​форуму «Громадський рух українців у Росії»

СФУЖО привітала організаторів міжнародного онлайн-​форуму «Громадський рух українців у Росії»

Укрінформ
Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) привітала Спілку українок Росії та ГО «Культурно-​освітнє об`єднання «Український Конгрес» з успішним проведенням міжнародного онлайн-форуму «Громадський рух українців в Росії (вчора, сьогодні, завтра)» до 30-ліття Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці СФУЖО у Фейсбуці.

Повідомляється, що Світову Федерацію Українських Жіночих Організацій на відеозібранні представила Виконувач обов’язків Голови СФУЖО Євгенія Петрова. Форум об’єднав учасників з Росії, України, Казахстану, Латвії та США.

Євгенія Петрова
Євгенія Петрова

«Учасники дискусії порушили дуже актуальну тематику майбутнього української громади в РФ, оскільки громада українців у Росії найчисленніша у світі та працює й розвивається за відсутності сприятливих умов для цього. Тому кожне її досягнення – це подвійний успіх», – наголосили у СФУЖО.

Зауважимо, що метою заходу було: узагальнення досвіду діяльності громадських організацій українців у Росії за 30 років Незалежності України; консолідація українських громадських організацій; формування активної життєвої позиції з питань збереження національно-культурної спадщини, пропагування української освіти, історії, мови, культури на теренах РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-