СКУ зробив заяву до ювілею проголошення акту відновлення Української Держави

СКУ зробив заяву до ювілею проголошення акту відновлення Української Держави

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) зробив заяву до 80-річчя з дня проголошення Українськими Національними Зборами у Львові Акту відновлення Української Держави.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Зауважується, що ця подія стала надзвичайно важливою віхою у боротьбі українського народу за свою державність у ХХ столітті. Актом 30 червня 1941 року українці продемонстрували усьому світу, що війна за українську незалежність не завершилась з падінням УНР у 1921 році, а також те, що українці не терпітимуть і не коритимуться жодному окупанту на своїй землі. Ці події також стали могутнім поштовхом до розгортання масового українського руху опору, створення Української Повстанської Армії, що воювала за свободу України як проти нацистського, так і проти комуністичного режимів.

«Сьогодні, коли вже сьомий рік під російською окупацією перебувають українські Крим і Донбас, а на східних кордонах України, на Чорному й Азовському морях продовжується російська збройна агресія, ми, як ніколи раніше, усвідомлюємо цінність свободи, суверенітету й власної державності. А події 1941 року вкотре нагадують нам якою ціною ця держава була здобута. Слава Україні! Героям Слава!», – наголосили в СКУ.

Нагадаємо, СКУ привітав українців і друзів України у всьому світі з 25-ю річницею ухвалення Конституції України, а також із Днем кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-