В Угорщині створили відео до 25-річчя Конституції України

В Угорщині створили відео до 25-річчя Конституції України

Відео
Укрінформ
За ініціативи Посольства України в Угорщині було підготовлено відеофільм до 25-ї річниці прийняття новітньої Конституції України.

Як передає Укрінформ, відео доступне на фейсбук-сторінці посольства.

«Новітня історія України 28 червня 1996 року закарбована великими літерами як дата прийняття сучасної Конституції України. Нинішній основний закон став квінтесенцією тисячолітнього українського державотворення, відобразивши багатовікове прагнення нашого народу до незалежності», – йдеться у відео.

Зауважується, що політичний та економічний розвиток України можливий за умови гарантування її державного суверенітету, політичної незалежності, збереження її територіальної цілісності та недоторканості кордонів. Гарантом національної безпеки України виступають боєздатні збройні сили, які є необхідним атрибутом держави та покликані виконувати функцію з її захисту.

У відео нагадали, що нещодавно українська громада Угорщини та посольство України провели зустріч з українськими десантниками з 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України.  Це сталося у день, коли українські військові поверталися додому після участі в багатонаціональних навчаннях Saber Guardian – 2021, які проводилися в Угорщині за участю країн-членів НАТО.

«7 лютого 2019 року Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до конституції, який закріпив цивілізаційний вибір українців, європейську ідентичність українського народу та стратегічний курс держави на набуття членства в Євросоюзі та НАТО», – наголосили у відеофільмі.

Нагадаємо, у Будапешті відбувся флешмоб до Дня вишиванки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-