СКУ зустрівся з представниками Офісу Президента України

СКУ зустрівся з представниками Офісу Президента України

Укрінформ
Очільники Світового конґресу українців (СКУ) зустрілися з керівником Офісу Президента України, Андрієм Єрмаком, новопризначеним заступником керівника Офісу Андрієм Сибігою, а також з заступником Міністра закордонних справ України Василем Боднаром.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

Світовий конґрес Українців на зустрічі представляли президент Павло Ґрод, перший віцепрезидент Стефан Романів, віцепрезидент Андрій Футей, віцепрезидентка та очільниця Комітету СКУ з питань економічного розвитку України (EPIC) Олена Кошарна, регіональний віцепрезидент СКУ у Західній та Південній Європі Павло Садоха, очільник Ради міжнародної політики СКУ Роман Ващук, а також представники офісів СКУ у Торонто та Києві. 

«Головною темою обговорення під час зустрічі стала співпраця між Україною та всесвітньою українською діаспорою. Серед іншого, йшлося про підтримку вступу України у НАТО, протидію Росії у добудові її газогону «Північний потік-2», зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, опір російській агресії та розробку дорожньої мапи до деокупації Криму. Іншими темами обговорення також стали зміцнення верховенства права в Україні та судова реформа, а також глобальне визнання Голодомору геноцидом. Сторони обговорили долучення СКУ до ряду важливих майбутніх заходів, а саме: інавгураційного саміту Кримської Платформи, запланованого візиту Президента Зеленського до Сполучених Штатів Америки, а також заходів, присвячених 30-літтю незалежності України», – йдеться в повідомленні.   

«Світовий Конґрес Українців та українські громади працюють над підтримкою України та забезпеченням її інтересів в усьому світі. Ми єдині у нашій підтримці демократичної, заможної та європейської України. В очікуванні пом’якшення обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу, ми можемо нарешті починати планувати наші особисті зустрічі з Президентом Зеленським та іншими українськими високопосадовцями», – наголосив президент СКУ Павло Ґрод. 

Крім того, провід СКУ скористався нагодою привітати Андрія Сибігу в його новій ролі заступника керівника Офісу Президента України з питань зовнішньої політики. 

Нагадаємо, Світовий конґрес українців звернувся до голів Верховної Ради та Комітету ВР з питань гуманітарної та інформполітики, голів депутатських груп і фракцій у Раді та до мовного омбудсмена Тараса Кременя щодо неприпустимості відтермінування набрання чинності норм закону про обов’язковий показ фільмів та проведення культурних заходів державною мовою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-