Українська народна казка потрапила до вірменського подкаст-проєкту «Казки разом»

Українська народна казка потрапила до вірменського подкаст-проєкту «Казки разом»

Фото, відео
Укрінформ
Маленький представник української громади Вірменії Едуард Казарян озвучив українську казку «Іван-побиван» до подкаст-проєкту «Казки разом» інформагентства «Вірменпрес», у якому свої народні казки вірменською мовою представили діти з 11 національних громад Республіки Вірменія.

Як передає Укрінформ з посиланням на Вірменпрес, діти-учасники проєкту представили вірменською мовою, зокрема, російські, українські, білоруські, польські, німецькі, грецькі, ассирійський, єврейські, грузинські, курдські, єзидські народні казки. Загалом 15 казок.

«Для мене було великою честю працювати з кожною дитиною. Казка була в кожній з них, і вони подарували нам цю казку», – сказав директор державного інформаційного агентства «Вірменпрес» Арам Ананян, подякувавши дітям, що брали участь у проєкті, за те, що вони в ці важкі часи своїми казками поширюють добро та подарували нам ці 15 яскравих миттєвостей.

Читайте також: У Вірменії українці взяли участь у майстер-класі з писанкарства

Начальник відділу апарату прем'єр-міністра Вірменії з питань національних меншин і релігії Вардан Асцатрян зазначив, що проєкт вдався. «Вірменський народ з давніх часів жив у цій колисці цивілізації та підтримував стосунки з усіма народами. Ця ініціатива є вираженням такої комунікації», – сказав Асцатрян.

«Державне інформаційне агентство «Вірменпрес» і Громадське радіо Вірменії завжди відкриті для таких хороших ініціатив», – сказав представник Громадського радіо Вірменії Едгар Амірханян, підкресливши освітнє і виховне значення казок.

Читайте також: У Музеї Параджанова у Вірменії з’явився україномовний аудіогід – ОП

Проєкт «Казки разом» реалізований за організаційної підтримки Культурно-освітнього центру національних меншин при апараті прем'єр-міністра Вірменії.

За словами директора центру Авага Акопяна, результат місячної спільної роботи проєкт «Казки разом» ще раз доводить важливість книг і читання.

Казки публікують на Ютуб-каналі державного інформаційного агентства «Вірменпрес» з 1 червня. Також вони транслюються на дитячо-юнацькому каналі Громадського радіо Вірменії.

Фото: Вірменпрес

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-